Συλλογή “Βικτωρία Γ. Καρέλια”: Εκδήλωση για τη συμβολή των μουσειακών προγραμμάτων στην κοινωνία

Συλλογή “Βικτωρία Γ. Καρέλια”: Εκδήλωση για τη συμβολή των μουσειακών προγραμμάτων στην κοινωνία

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η οποία για το 2024 έχει θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα», το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ποιος εκπαιδεύεται από τα μουσειακά εκπαιδευτικά προγράμματα; Ένας απολογισμός – συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων εφαρμογής των μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων της Συλλογής “Βικτωρία Γ. Καρέλια”».

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», (Σταδίου 64, Καλαμάτα), θα αναδείξει τα οφέλη και τις προκλήσεις από την υλοποίηση των προγραμμάτων με στόχο την αξιολόγηση και ανατροφοδότησή τους.

Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι δημιουργοί τους, Παναγιώτα Νικολοπούλου, εκπαιδευτικός και Χριστίνα Παπαδοπούλου, μουσειολόγος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Ταυτόχρονα, λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ο χώρος της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» θα παραμείνει ανοιχτός από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τόσο τη μόνιμη έκθεση όσο και την τρέχουσα εικαστική έκθεση «Α. Τάσσος. Χαρακτική 1940-1985».