Ξεκίνησε το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη

Ξεκίνησε το έργο του  δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε Άρι, Άμμο και Μικρομάνη

Από την Κοινότητα Μικρομάνης ξεκίνησε το σπουδαίο έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που αφορά στον Άρι, τον Άμμο και τη Μικρομάνη. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με σημαντική περιβαλλοντική αναφορά, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», υποέργο «α. Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).».

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Αναζίκο, παρουσία του προέδρου της Κοινότητας Μικρομάνης Μιχάλη Κοτσιλιέρη και στελεχών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, έλαβε επιτόπια ενημέρωση από τον ανάδοχο για το χρονοδιάγραμμα του έργου, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την πορεία υλοποίησής του.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, για ένα έργο που η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε, εξασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε και πλέον μπήκε σε φάση υλοποίησης, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε περιοχές όπως το Αριοχώρι, τα Αλώνια, το Πλατύ και η ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών.

Τονίζεται ότι σχετική ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου έχουν λάβει οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Άριος, Άμμου και Μικρομάνης, καθώς η συνεργασία των κατοίκων είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός και οι ανάλογες ενέργειες από πλευράς της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, με στόχο την ταχύτερη κατασκευή του.