Οι αδιανόητες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει 29χρονη ΑμεΑ στην Καλαμάτα που την έχουν κλειδωμένη σε κλουβί, προκάλεσε αντιδράσεις και την παρέμβαση εισαγγελέα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής Επί Τόπου με τον Νάσο Γουμενίδη στο OPEN.
Η οικογένεια Νινιού υιοθέτησε σε ηλικία 22 μηνών τη Μαριάννα, η οποία πλέον στα 29 της χρόνια ζει με τους θετούς γονείς της ως δικαστικούς συμπαραστάτες.
Η μητέρα της Μαριάννας, Σοφία βγήκε στο “Επι Τόπου” και παραδέχτηκε ότι έφτιαξε κλουβιά προκειμένου η Μαριάννα να μένει μέσα και να μην τραυματίζει τόσο τον εαυτό της αλλά και τους γύρω της.
Είναι αναγκασμένη λέει να την κρατά κλειδωμένη καθώς το κορίτσι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα και σε απόγνωση καταγγέλλει κρατική αναλγησία. Μπορεί όμως μια μάνα να κρατά κλειδωμένο σε κλουβιά το παιδί της; Τι συμβαίνει με τα επιδόματα;
Θέση για το θέμα πήρε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ενώ η δικηγόρος Έλλη Ρουμπάκου εξήγησε ποιο είναι το νομικό πλαίσιο στην περίπτωση της 29χρονης η οποία βρίσκεται κλεισμένη σε κλουβί στην Καλαμάτα…
Καλαμάτα: “Κωσταλέξι” με 29χρονη να ζει σε κλουβιά μέσα στο σπίτι της (εικόνες)
Σοκ προκαλούν οι εικόνες μίας 29χρονης από την Καλαμάτα, η οποία ζει σε κλουβιά, κλεισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Πρόκειται για κορίτσι που υιοθετήθηκε από την οικογένειά της σε ηλικία 22 μηνών, από το Ίδρυμα Βρεφών «Μητέρα» και έως τώρα ζει με τους θετούς γονείς της, ως δικαστικούς συμπαραστάτες.
Η γυναίκα αντιμετωπίζει βαριά προβλήματα ψυχικής υγείας και οι γονείς της αποφάσισαν να φτιάξουν κλουβιά στο σπίτι και την αυλή τους, με σκοπό να μην αυτοτραυματίζεται και να μην τραυματίζει και τους ίδιους.
Όπως καταγγέλλει η ίδια η μητέρα στο real.gr, στο οποίο απέστειλε και το βίντεο ζητώντας να δημοσιοποιηθεί, έχει ζητήσει βοήθεια από την Πολιτεία για την περίθαλψή της και έχει δημοσιοποιήσει από το 2020 το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να τους έχει προσφερθεί κάποια βοήθεια.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η 29χρονη έχει να βγει από το σπίτι της εδώ και 7 χρόνια (από το 2017) και γι’ αυτό η μητέρα επικαλείται και τις μαρτυρίες των συγχωριανών της. Σε απόγνωση καταγγέλλει κρατική αναλγησία και έλλειψη εμπιστοσύνης σε ιδρύματα και δομές για την φιλοξενία του παιδιού της.