Ανάμεσα σε… δύο πραγματικότητες προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Ανάμεσα σε… δύο πραγματικότητες προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Μία σειρά εμβληματικών έργων που υλοποιούνται από τη ΔΕΥΑΚ είχε και πάλι τον πρώτο λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Τσαπόγας, αναφέρθηκε σε ερώτησή του στα εξής, ζητώντας απολογισμό σχετικά με την πορεία των έργων: Αγωγός μεταφοράς νερού Φ/800. Εξισωτική δεξαμενή στο Πήδημα. Δεξαμενή στον Άγιο Ιωάννη Καρβούνη και σύνδεση των πηγών του Αγίου Φλώρου με τις πηγές του Πηδήματος.

Μάλιστα, στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τα σημαντικά έργα υδροδότησης για το Δήμο Καλαμάτας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, παρατηρώντας ότι είναι αμφίβολο αν ολοκληρωθούν στη θητεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, δε φάνηκε να υιοθετεί την άποψη του δημοτικού συμβούλου, σχολιάζοντας ότι τα παραπάνω έργα θα ολοκληρωθούν εντός της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δηλαδή μέχρι το 2027.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στη δική του παρέμβαση κατέθεσε τον προβληματισμό του με την πρόοδο του έργου μεταφοράς νερού με το νέο αγωγό Φ/800. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “το έργο κινείται αργά. Αυτό δείχνει η πραγματικότητα. Δυστυχώς, ο εργολάβος του έργου μάς έχει… πετάξει εκτός των χρονοδιαγραμμάτων που θέλαμε. Όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν μπορούμε τώρα να διαλύσουμε την εργολαβία και να προχωρήσουμε σε νέο διαγωνισμό. Τον έχουμε “παντρευτεί”, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Από εκεί και πέρα, πιέζουμε με κάθε τρόπο να αλλάξει ο βηματισμός.

Η ίδια εικόνα δεν υπάρχει, όμως, στα άλλα υποέργα για τη βελτίωση της ύδρευσης. Την περασμένη Δευτέρα εξασφαλίσαμε, επιπλέον, δύο (2) εκατομμύρια ευρώ περίπου για τη χρηματοδότηση του έργου. Επιπλέον, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου δεν καθόμαστε με τα χέρια… σταυρωμένα. Προχωρούμε σε νέες γεωτρήσεις και σε ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με την παροχή νερού σε πολίτες και επισκέπτες. Στο πρώτο σοβαρό τεστ, που ήταν η περίοδος του Πάσχα και η κατανάλωση έφτασε σε επίπεδα καλοκαιρινής περιόδου, τα καταφέραμε. Το ίδιο ευελπιστώ, όχι με λόγια, ότι θα γίνει και το καλοκαίρι».
Α.Π.