Ανέλαβε καθήκοντα κεντρικού λιμενάρχη Καλαμάτας ο Δημήτρης Νέζης

Ανέλαβε καθήκοντα κεντρικού  λιμενάρχη Καλαμάτας ο Δημήτρης Νέζης

Τα νέα του καθήκοντα ως κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας ανέλαβε από την προηγούμενη εβδομάδα ο πλωτάρχης Δημήτρης Νέζης.

Ο πλωτάρχης Λ.Σ.(Τ) Δημήτρης Νέζης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, ενώ μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
Είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων από το ίδιο Πολυτεχνείο, ενώ ομιλεί άπταιστα την αγγλική και πολύ καλά τη γερμανική γλώσσα.

Εισήλθε στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος το 2015 ως τεχνικός αξιωματικός ειδικών καθηκόντων με αρχική τοποθέτηση στον Κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα επιθεωρητή εμπορικών πλοίων ελληνικής σημαίας.

Το 2019 αποφοίτησε επιτυχώς από το σχολείο επιθεωρητών Κράτους-Σημαίας (Port State Control Officer-Paris MOU), αναλαμβάνοντας την ευθύνη επιθεώρησης αξιοπλοΐας και εμπορικών πλοίων ξένης Σημαίας.

Διετέλεσε στέλεχος του επιτελικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά τα έτη 2019-2020.

Το 2020 μετατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας αναλαμβάνοντας καθήκοντα τομεάρχη Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και προϊσταμένου τοπικού κλιμακίου επιθεωρήσεων πλοίων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, καθώς και τομεάρχη Ασφάλειας-Ανάκρισης.

Το τελευταίο έτος υπηρέτησε ως υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και από τις 8 Μαΐου τού ανατέθηκαν από τη Στρατιωτική Ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας καθήκοντα Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων της ειδικότητάς του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ είναι έγγαμος και πατέρας δυο τέκνων.