Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία «Καλαμάτα 2025 – Δια Πυρός», στο πλαίσιο ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο, διεξήχθη χθες από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Η άσκηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των διευθυντών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου και έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του β ́ ορόφου, με σκοπό την εξέταση της επάρκειας του υφιστάμενου σχεδίου και των κατευθυντήριων οδηγιών σε σενάρια έκτακτης ανάγκης.

Την άσκηση παρακολούθησαν, πέραν των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και στελεχών του Δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Παναγιώτης Παπανικολάου.