Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων του δέρματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, παράρτημα Μεσσηνίας.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η κα Ειρήνη Ντυμένου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, με θέμα «Μελάνωμα», ο κ. Ιωάννης Δημητριάδης, δρ. δερματολόγος-αφροδισιολόγος, με θέμα «Μη μελανοκυτταρικό καρκίνωμα δέρματος» και ο κ. Κωνσταντίνος Νικολακέας, οδοντίατρος, με θέμα «Καρκίνος βλεννογόννου στόματος».
Πριν από τις ομιλίες θα γίνει δωρεάν έλεγχος σπίλων από τις 6.00 έως τις 7.30 μ.μ., ενώ η είσοδος για το κοινό στην ημερίδα θα είναι ελεύθερη.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, καθώς και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Για την ημερίδα μίλησαν χθες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτου Μεσσηνίας, ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ανδριόπουλος, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας και η ιατρός Αρετή Κορακοβούνη, υπεύθυνη Τύπου του παραρτήματος.