Εν μέσω τουριστικής σεζόν
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, πολύς λόγος γίνεται, κι όχι άδικα, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τμήμα του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας 23ης Μαρτίου.
Προχωρώντας, ωστόσο, προς το κύριο τμήμα του Ιστορικού Κέντρου, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι κι εκεί η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα τιμητική (ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διαφημισμένα σημεία της πόλης λόγω της γραφικότητάς του).
Τόσο πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου όσο και στα Παπλωματάδικα, όποια ώρα της ημέρας κι αν περάσει κανείς, θα διαπιστώσει μια σειρά από αυθαιρεσίες, οι οποίες διατηρούνται τα τελευταία χρόνια χάρη στην αδιαφορία των αρμοδίων, όπως
παρκαρισμένα οχήματα και δίκυκλα στα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, ένα σιντριβάνι που δείχνει να έχει ξεχαστεί στη μοίρα του εδώ και χρόνια, και παραμελημένα παρτέρια με ανύπαρκτες φυτεύσεις.
Άραγε, μέχρι αυτό το σημείο μπαίνει ο πήχης για τη φροντίδα και την ανάδειξη των σημείων που ελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων ή των Ελλήνων τουριστών στην πόλη;
Χρ.Μ.