Μπορεί οι φωτεινές έξυπνες διαβάσεις που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Καλαμάτας να πετυχαίνουν το σκοπό τους, αφού οι οδηγοί βλέπουν το φως και σταματούν, με τους πεζούς σίγουρα να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς, όμως προκαλεί εντύπωση ότι εδώ και μερικές μέρες γίνονται εργασίες και σε διαβάσεις σε φανάρια, ειδικότερα στην οδό Αρτέμιδος, στο ύψος του Μεγάρου Χορού.
Άραγε, γιατί πρέπει να γίνει αυτό, αφού στο σημείο υπάρχει φανάρι και είναι ξεκάθαρο (σχεδόν για όλους τους οδηγούς) ότι στο κόκκινο ο οδηγός θα σταματήσει και ο πεζός που εκείνη τη στιγμή θα έχει πράσινο θα περάσει.
Υπάρχουν τόσοι δρόμοι στην πόλη, όπως η Φαρών, η Ακρίτα, η Αθηνών, η Ηρώων, η Ναυαρίνου, που θα ήταν πολύτιμες αυτές οι φωτεινές διαβάσεις, πάντως σίγουρα όχι σε σημεία που υπάρχει φωτεινός σηματοδότης.
Βέβαια, εκεί θα το βλέπουν οι σελέμπριτι που θα έρχονται στο Μέγαρο και θα λένε «ουάου». Όμως, το ζήτημα είναι να μην κοιτούν κάποιοι μόνο το «ουάου», αλλά την ασφάλεια των πεζών.
Π.Μπ.