Το περασμένο Σαββατοκύριακο 6-7 Δεκεμβρίου είχε προγραμματιστεί μια σημαντική δράση από το Δήμο Καλαμάτας, για τη στείρωση δεκάδων γατιών, σε συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Τελικά η δράση ακυρώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας, όπως εξήγησε με ανακοίνωσή του ο Δήμος και αναμένεται να προγραμματιστεί σε νέο χρόνο.
Η ανακοίνωση ήρθε, όμως, αρκετά αργά και το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι φιλόζωοι βρέθηκαν με λιγότερες ή περισσότερες γάτες πιασμένες σε κλουβιά από τα προηγούμενα 24ωρα, δεδομένου κι ότι αυτό είναι απαραίτητο ιατρικά (δεν πρέπει να έχει φάει το ζώο την τελευταία μέρα).
Σε άλλες περιπτώσεις ήταν άγριες γάτες που πιάστηκαν με παγίδες διαδοχικά. Μάλιστα, δύο κυρίες βρέθηκαν με 17 ζώα και σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου τούς είπαν ότι θα έπρεπε να τις επιστρέψουν στο χώρο όπου διαβιούσαν.
Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο απλό, αφού τα ζώα δεν πρόκειται να εμπιστευτούν και να ξαναπιαστούν και αυτή ήταν η μοναδική ευκαιρία για να στειρωθούν. Θα πρέπει να χρεωθούν κι άλλες εκατοντάδες ευρώ για να ολοκληρωθεί όπως πρέπει αυτό που ξεκίνησαν; αναρωτιούνται οι εθελόντριες.
Τουλάχιστον για τέτοιες περιπτώσεις δε θα έπρεπε να υπάρχει εναλλακτική λύση;
Επιπλέον, ακούσαμε παράπονα για επιλεξιμότητα χωρίς διαφανή ή λογικά κριτήρια. Ας το δουν κι αυτό οι υπεύθυνοι όταν θα προγραμματιστεί εκ νέου η δράση. Και βέβαια το πρόβλημα των αδέσποτων δε λύνεται με σποραδικές, αλλά με συστηματικές στειρώσεις.













