Γιορτινή ατμόσφαιρα το απόγευμα της Πέμπτης στην Κυπαρισσία, όπου φωταγωγήθηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και φάτνη. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. στο εμπορικό τρίγωνο, στο κέντρο της αγοράς, φωταγωγήθηκαν η αιωνόβια ελιά, που μεταφυτεύθηκε εκεί από τον Εμπορικό Σύλλογο κατά την υλοποίηση του έργου ανάπλασης του “Open Mall”, καθώς και η φάτνη, που τοποθετήθηκε εν όψει Χριστουγέννων ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «Γαία».
Το χορωδιακό σύνολο της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας «Οι Κανταδόροι» έψαλαν κάλαντα και ερμήνευσαν τραγούδια, ενώ έπειτα από την αντίστροφη μέτρηση και τη φωταγώγηση του δέντρου και της φάτνης ο ουρανός γέμισε χρώματα από πυροτεχνήματα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών είχαν φροντίσει για κεράσματα σε μικρούς και μεγάλους, με προσφορές γλυκών από επιχειρήσεις της πόλης, τσίπουρο καθώς και απίθανο σπιτικό λικέρ που είχε φτιάξει το μέλος του Συλλόγου Γυναικών, Τούλα Παναγοπούλου – Ράμμου.
Ευχές από μικροφώνου έδωσαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τριφυλίας, Δήμητρα Ανδρινοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σπύρος Χηνόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών, Χαρά Παπαδοπούλου.
Στη συνέχεια φωταγωγήθηκε η μεταλλική κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, όπως και ο εορταστικός διάκοσμος.
Ευχές από μικροφώνου, έδωσαν στον κόσμο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμητρα Ανδρινοπούλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, και ο αναπληρωτής δημάρχου – αντιδήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, ο οποίος ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στην πλατεία σπιτάκια με Αϊ-Βασίλη και ότι θα έρθει τρενάκι για βόλτες στην πόλη.
Έπειτα από τη φωταγώγηση, η γιορτή συνεχίστηκε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους «Κανταδόρους» και την παιδική χορωδία, καθώς και χορό και παιχνίδια με μασκότ, παραμυθένιες φιγούρες, face & hands painting. Στις εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους αντιδημάρχους Βασίλειο Αθανασόπουλο, Νικόλαο Φρούσο, Μαρία Παναγοπούλου, τους δημοτικούς συμβούλους, Θεόδωρο Γκρίτζαλη και Ιωάννη Φιλντίση, την πρόεδρο του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά, τα μέλη του Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας Κωνσταντίνα Βλάχου, Ελένη Κουργιαλά και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο.













