Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του επιβλέποντος μηχανικού για το εργατικό ατύχημα

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του επιβλέποντος μηχανικού για το εργατικό ατύχημα

Στη σύλληψη του 35χρονου επιβλέποντος μηχανικού οδήγησε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα.

Ο 35χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμάτα από αστυνομικούς του Τμήματος Καλαμάτας, καθώς σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο 45χρονος εργάτης, υπήκοος Αλβανίας, έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση εργασιών σε δίκτυο αποχέτευσης, όταν καταπλακώθηκε εντός χάνδακα, από αποκολληθέν τμήμα του πρανούς, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 35χρονος  εμφανίστηκε αυτοβούλως ως επιβλέπων μηχανικός και προϊστάμενος εργοταξίου του έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του θανόντος.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.