«Πάρτε τους από δω!»

«Πάρτε τους από δω!»

Η «αγία τριάδα» της τρόικας προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας το γνωστό υπεροπτικό ναπολεόντειο ύφος. Αφού συζήτησαν κατ’ ιδίαν, επί δεκαπέντε λεπτά με τον κ. Ι. Στουρνάρα, μπήκαν στην αίθουσα των συζητήσεων, όπου τους περίμεναν περίπου 40 στελέχη της ελληνικής διοίκησης. 
Και εκεί ο Πωλ Τόμσεν άρχισε να επιτιμά συλλήβδην πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μη λέτε εκεί έξω ότι δε θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε». Όπως ήταν φυσικό, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε. 
Στελέχη της Διοίκησης, που χρόνια τώρα διαπραγματεύονται με την τρόικα, είναι αυτή τη φορά εξοργισμένοι και δε διστάζουν να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να τους αντιμετωπίσει όπως τους αρμόζει. 
«Πάρτε τους από δω» είναι η απαίτησή τους, «μόνο ζημιά κάνουν πια στην οικονομία» φωνάζουν αγανακτισμένοι. Κατά τα φαινόμενα, μάλλον έχει φθάσει η στιγμή για μια ελεγχόμενη πολιτική σύγκρουση με την τρόικα, αφού βεβαίως προηγουμένως «χτιστεί» το επιχείρημα της δημοσιονομικής προόδου και παρουσιαστεί με τη δέουσα ένταση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.  
Το ερώτημα είναι, οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς και  Ευ. Βενιζέλος νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι να την επιχειρήσουν; 
Τα παραπάνω δεν τα υποστήριζε κάποιο αριστερό κόμμα ή το ένα άκρο, όπως αρέσκονται να λένε οι διάφοροι Φαήληδες, αλλά το «σοβαρό» και «έγκυρο» ΒΗΜΑ… 
Α.Π.