Σύγκρουση χωρίς αντίκρισμα για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Σύγκρουση χωρίς αντίκρισμα  για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Ο οικονομικός απολογισμός του Κalamata:21
 
300.000 ευρώ κατέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας και για τις δύο φάσεις
 
 
Κι εκεί που είχαμε αρχίσει να ξεχνάμε όλοι την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021, η χθεσινή συνεδρίαση της “Φάρις”, με θέμα τον οικονομικό της απολογισμό, την έφερε και πάλι στο προσκήνιο.
Αυτή τη φορά υπήρχε και μια έκπληξη. Η απουσία του επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτορα Τσατσούλη, ο οποίος για άγνωστους λόγους δεν παρευρέθη στη συνεδρίαση- απολογισμό.
Παρουσιάζοντας την εισήγηση του οικονομικού απολογισμού, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι και για τις δύο φάσεις (προκριματική και τελική) ανήλθε σε 600.000 ευρώ, ωστόσο το τελικό άθροισμα των εξόδων ανήλθε στα 515.568 ευρώ, εκ των οποίων όμως τα περίπου 215.000 ευρώ καταβλήθηκαν από ιδιώτες χορηγούς. Έτσι, σύμφωνα με τους αριθμούς, ο Δήμος Καλαμάτας δαπάνησε περίπου 300.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της υποψηφιότητας.
Από την πλευρά των μελών της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο ασκήθηκε έντονη κριτική για το γεγονός ότι απουσίαζε ο κ. Τσατσούλης, ενώ με την πολιτική της η Δημοτική Αρχή δε φαίνεται να χρησιμοποιεί ως παρακαταθήκη ανάπτυξης του πολιτισμού στην Καλαμάτα το φάκελο της υποψηφιότητας.
Ο κ. Ηλιόπουλος, παρά την κριτική, επισήμανε ότι η όλη προσπάθεια δεν πρόκειται να…πάει στο βρόντο ή να κλειστεί σε κάποιο συρτάρι.
Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι πολύτιμα και, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει αρκετά στοιχεία από τις εισηγήσεις της έκθεσης.
Βέβαια, αυτό πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη για να έχει αξία, αλλά το ότι η Καλαμάτα βρέθηκε στον τελικό γύρο είναι σημαντικό γεγονός, αλλά και εφαλτήριο για ολιστικότερες προσεγγίσεις στο θέμα του πολιτισμού από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη