Έπεσε η αυλαία για το Καλαμάτα 21

Έπεσε η αυλαία για το Καλαμάτα 21

Μετά την αποτυχία της Καλαμάτας να γίνει Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, προωθείται η σύσταση του πολιτιστικού φορέα Generation Kalamata 21.
Στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ (με κρασί και τα συνοδευτικά του) του Καλαμάτα21 στο Elite City Resort την Παρασκευή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρις» Αθανάσιος Ηλιόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες και εθελοντές που στήριξαν την ανάδειξη της πόλης σε πολιτιστική πρωτεύουσα.
Ο Έκτωρ Τσατσούλης και ο Πολύδωρος Καρυοφύλης σε φιλικό κλίμα ευχαρίστησαν τους επιχειρηματίες και τους εθελοντές, ενώ ο Ανδρέας Ζαγάκος ανακοίνωσε την ίδρυση, κοντά στις γιορτές, του Generation Καλαμάτα 21, ενός πολιτιστικού φορέα που θα αξιοποιήσει με στρατηγικό σχεδιασμό το έργο που έχει παραχθεί ως σήμερα για το φάκελο της υποψηφιότητας.
Ο κ. Νίκας μίλησε από την πλευρά του για τον επαγγελματισμό της ομάδας, την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011, ενώ ευχαρίστησε τους ιδιώτες χορηγούς, τον Αχιλλέα  Κωνσταντακόπουλο και την οικογένεια  Καρέλια, που κάλυψαν το 60% της μεγάλης δαπάνης. Ευχαρίστησε, ακόμη, τους εθελοντές, ενώ δήλωσε πως η Καλαμάτα ήθελε να αφήσει πολιτιστικό ίχνος, αντίθετα με την Αθήνα και την Πάτρα.
Ανέφερε, δε, ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για γενικότερη ανάπτυξη, πως θα στηριχθούν οικονομικά οι πολιτιστικές δραστηριότητες ενώ η πόλη έχει υποχρέωση ό,τι κατακτήθηκε να το αναδείξει.