ΥIAMAS GASTRO BAR: Ένα εστιατόριο με «αναζητήσεις» γαστρονομικές…


Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις, τέσσερα διαφορετικά υλικά, τέσσερις διαφορετικοί σεφ
 
Μήνα γαστρονομίας με θέμα την Ελλάδα ετοιμάζει το YIAMAS Gastro Bar, λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του. Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις, τέσσερα διαφορετικά υλικά, τέσσερις διαφορετικοί σεφ, θα φιλοξενηθούν στην κουζίνα του.
Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και με βασικό όπλο τη γαστρονομία, η Καλαμάτα και ο φιλόξενος χώρος του Yiamas Gastro Bar ετοιμάζουν τρεις + μία θεματικές βραδιές, που θα προσπαθήσουν να μας «γαργαλίσουν» τον ουρανίσκο.
Από τις 22 Αυγούστου, λοιπόν, ξεκινά μια γαστρονομική εμπειρία με κεντρικό θέμα τα υλικά της μεσσηνιακής γης και δημιουργούς τρεις νέους ταλαντούχους και εξαιρετικούς σεφ:
 
Άνταμ Κόντοβας, 22/8
13932060_10154033204073051_470454419_o.png
Τον γνωρίσαμε ως επικεφαλής στο βραβευμένο για την σύγχρονη ελληνική κουζίνα εστιατόριο «Βασίλαινας» στον Πειραιά. Ωστόσο, έχει ακόμα εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως στο εστιατόριο “Premiere’’ του Intercontinetal, στο ξενοδοχείο “Amanzoe’’ και στο εστιατόριο “Funky gourmet’’.
 
Μιχάλης Νουρλόγλου, 5/9

AnazitiseisNourloglou.png
Βραβευμένος με χρυσό σκούφο το 2016 και πολλές διακρίσεις στο εστιατόριο “Abovo’’, η ιστορία του ξεκινά εδώ και 13 χρόνια, καθώς έχει εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια στην Ελλάδα, όπως Αίγλη Ζαππείου, Πιλ Πουλ, Σπονδή και το El badoneon.
 
Αλέξανδρος Φουρούλης, 12/9

AnazitiseisFouroulis.png
Τον γνωρίσαμε ως τον chef που έβαλε τη δημιουργική μανιάτικη κουζίνα στην ελληνική γαστρονομία στο εστιατόριο Μάνη-Μάνη, στο οποίο είναι και συνιδιοκτήτης. Έχει δουλέψει επίσης σε πολύ γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Vardis στο Πεντελικόν, στο εστιατόριο Σπονδή και στο εστιατόριο Beau Brummel.
                                                                            
Τις βραδιές θα ολοκληρώσουν οι δύο σεφ του ξενοδοχείου, με ένα μενού έκπληξη, γεμάτο μυρωδιές από Μεσσηνία:

AnazitiseisYiamas.png
 
Στέλιος Μπαρμπέας, 19/9
O executive chef του “Elite city resort’’ και του “Yiamas gastro bar’’ εργάζεται στο ξενοδοχείο από το 2013. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως εστιατόριο «Καλλίστη», εστιατόριο «El pecado», εστιατόριο «Lunderrette», ξενοδοχείο «Poseidon Resort».
 
Γιάννης Δικαιουλάκος, 19/9
O chef de cuisine του εστιατορίου Yiamas gastro bar στο παρελθόν είχε εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως εστιατόριο «Πιλ Πουλ», στο ξενοδοχείο «Costa Νavarino», στο ξενοδοχείο «Amanzoe», και στο «Mandola rosa» του ομίλου Grecotel. Επίσης, έχει εργαστεί σε ελληνικά εστιατόρια στο Λίβανο και το Ντουμπάι.
 
-Το Yiamas Gastro Bar βρίσκεται κοντά σας καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 το βράδυ. https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.