Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Εκπαίδευση και πιστοποίηση ανανηπτών στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πληθυσμού», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» (Άξονας Προτεραιότητας 13).
Αντικείμενο της πράξης είναι η εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ) επαγγελματιών υγείας, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου να καταστούν αυτοί ικανοί να ανταπεξέλθουν επαρκώς σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής που συμβαίνουν είτε ενδονοσοκομειακά είτε εκτός του νοσοκομειακού χώρου, η δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων ανανηπτών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού για τη χρησιμότητα των γνώσεων γύρω από τις τεχνικές Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Πράξης προβλέπεται η διενέργεια ημερίδων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε 8 πόλεις της Ελλάδος και η υλοποίηση Κλινικών Φροντιστηρίων στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή.
Η μία εκ των προαναφερόμενων ημερίδων έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα κατά την 30ή Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρες 11.00 – 13.30, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ τα Κλινικά Φροντιστήρια αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου.
Τα Κλινικά Φροντιστήρια θα περιλαμβάνουν 2 τμήματα των 18 θέσεων το καθένα (σύνολο εκπαιδευομένων: 36). Οι συμμετέχοντες, που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την παρακολούθηση, θα λάβουν πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC). Τα Κλινικά Φροντιστήρια είναι δωρεάν για όλους τους εκπαιδευόμενους.
Εκπαίδευση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δείτε επίσης.
Διπλή ευρωπαϊκή διάκριση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ECTN Awards 2026
Πριν 94 χρόνια
Ανακύκλωση: δεν μπορεί να περιμένει άλλο
Ο κάδος της ανθρωπιάς
Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική αλλαγή χρειάζεται κοινωνική δύναμη και πολιτική ισχύ»
Δεύτερη… πιο ακριβή η Καλαμάτα στην τιμή πώλησης κατοικιών
Ο καιρός αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα
Σοβαρή ένταση μεταξύ Δικηγορικού Συλλόγου και Εφετείου Καλαμάτας – Προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων
Τοπικά 06.10.2026, 18:00
Fraport: Το σχέδιο για το αεροδρόμιο Καλαμάτας έως το 2041
Τοπικά 06.10.2026, 16:30
Έργο τέχνης κρυμμένο πίσω από τα δέντρα
Φόρτωση…









