Πανάξια άνοδος στην Α2 για την Καλαμάτα ΄80


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Σε αστυνομικό κλοιό βρισκόταν εχθές το απόγευμα η Μεσσήνη, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια λόγω «συνύπαρξης» της Χρυσής Αυγής, που εγκαινίαζε τα γραφεία της και της Αντιφασιστικής Κίνησης, που διοργάνωνε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Μεσσήνης (σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Χ.Α.).
Η συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία στους δρόμους πέριξ της πλατείας.
Εμποδίστηκαν, ωστόσο, από τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Κούτσικα (Μπούκας), που είχαν στήσει τριπλή ζώνη για την αποτροπή κάθε ενδεχόμενου και παρέμειναν εκεί, φωνάζοντας συνθήματα.
Σχεδόν ταυτόχρονα τρεις νεαροί φορώντας μπουφάν και μπλούζες της Χ.Α. θέλησαν να περάσουν μπροστά από το χώρο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αλλά τους απέτρεψαν αστυνομικοί.
Τελικά και τα εγκαίνια έγιναν και επεισόδια δε σημειώθηκαν, αλλά και η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία της Αντιφασιστικής Κίνησης στους δρόμους της Μεσσήνης.   
 
Διαμαρτυρίες
Στο κάλεσμά της η Αντιφασιστική Κίνηση συνέδεε τα εγκαίνια των γραφείων με τη σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου, λέγοντας: «Αποτελούν ύβρη απέναντι στην ιστορία και το δοκιμαζόμενο λαό» και ζητώντας από «τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις συλλογικότητες και γενικότερα όσους συμπολίτες θεωρούσαν αναγκαία την αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη, να διαδηλώσουν με κεντρικό σύνθημα “Ποτέ πια Χούντα, ποτέ πια φασισμός”».
Μεταξύ άλλων, φώναζαν και συνθήματα όπως «Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής είν’ ο εφιάλτης της Χρυσής Αυγής», «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τούς κρεμά» ή «Ούτε στη Μεσσήνη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».     
Σε ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ ζητούσε από το λαό της Μεσσήνης «να απομονώσει τους νεοναζί απόγονους των Χιτών και των ταγματασφαλιτών που ετοίμασαν φιέστα για τα νέα γραφεία τους. Παρατράβηξε το αστείο. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων δεν πρέπει να βρίσκουν ακροατήριο».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ υπενθύμιζε «τους χιλιάδες αγωνιστές του περήφανου λαού μας που πολέμησαν το φασισμό κι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους, καθώς και τους προγόνους των Χρυσαυγιτών (κουκουλοφόρους ρουφιάνους, χίτες και ταγματασφαλίτες) που έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και στην κρεμάλα αυτούς που υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Ελλάδας και του λαού της».
 
 

http://youtu.be/kfngpPGMuyg

http://youtu.be/8ux6WcrDsyU

http://youtu.be/9EUtnVrzJiM

http://youtu.be/8xPjzo8dHLw

http://youtu.be/QW0Qm5UiIPA