«Καλοβλέπει» ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας ο Λεβεντάκης

«Καλοβλέπει» ιδιωτικοποίηση  της καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας ο Λεβεντάκης

Όχι μόνο δεν απέκλεισε την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά, αντίθετα, με όσα ανέφερε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, φαίνεται πως την «καλοβλέπει» ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Απαντώντας σε θέματα κι ερωτήματα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σχετικά με την καθαριότητα, εμφανίστηκε λάβρος για υπαλλήλους στην Υπηρεσία Καθαριότητας και, μάλιστα, έβαλλε σε βάρος τους με ιδιαίτερη ένταση, τονίζοντας ουσιαστικά με όσα είπε ότι πρόβλημα υπάρχει κυρίως στους Γαργαλιάνους εξαιτίας της «συμπεριφοράς» υπαλλήλων εν ώρα εργασίας…

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι το προσωπικό ανά Δημοτική Ενότητα δεν επαρκεί και γι’ αυτό έχει στείλει υπαλλήλους να εργάζονται σε άλλη Δημοτική Ενότητα από αυτή που διαμένουν μόνιμα. Επισήμανε, δε, το υψηλό κόστος από τη σημερινή λειτουργία της υπηρεσίας για την αποκομιδή απορριμμάτων, σημειώνοντας πως εάν είναι κατά πολύ λιγότερο το κόστος με ιδιώτες, ο Δήμος θα γλιτώνει χρήματα και υπάρχει η σκέψη για ιδιώτες και ιδιωτική εταιρεία.

Αυτό, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση και αναντιστοιχία με όσα είχε πει στην πρώτη συνέντευξή του στο «Θ» με την ανάληψη των καθηκόντων του, αφού απαντώντας σε ερώτηση «Να δοθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων, ναι ή όχι;», είχε σημειώσει: «Θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και καμία μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή, καθότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό βάρος για το Δήμο και πιστεύω πως αυτή (σ.σ. η αποκομιδή απορριμμάτων) μπορεί και επιβάλλεται να γίνεται εύρυθμα κι ανταποδοτικά από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου».

Βεβαίως, όντας πέντε μήνες δήμαρχος και βλέποντας και διαπιστώνοντας «από μέσα» την κατάσταση, προφανώς και ίσως θα μετέβαλε άποψη γνωρίζοντας κι έχοντας διαθέσιμα και οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου