Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ τον Ιανουάριο στην Καλαμάτα


Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η διοργάνωση του Διεθνούς Πανοράματος Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 29 Ιανουαρίου 2015.
Το Πανόραμα διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, το οποίο ιδρύθηκε ως καλλιτεχνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την προώθηση και προβολή της τέχνης του ντοκιμαντέρ, τη διοργάνωση φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλλιτεχνικών ανταλλαγών, καθώς και τη λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής ντοκιμαντέρ.
Το Διεθνές Πανόραμα Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση θα έχει η κα Τζίνα Πετροπούλου, η οποία ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια και του περσινού φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις».
Όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερα για το κοινό. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες, οι οποίοι έχουν δεχθεί την πρόσκληση να συμμετέχουν. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή δημιουργών από την Αυστρία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία. Στόχος είναι μέρος του Πανοράματος να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί πως το Πανόραμα Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας 2015 συνεργάζεται με φορείς και φεστιβάλ που άπτονται του ντοκιμαντέρ, όπως με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Χαλκίδας, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID, το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού- Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Αγών», το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύπρου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.