Σαμαράς για την κατάθεση Αγγελή: “Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι πρόκειται για συμμορία”

Σαμαράς για την κατάθεση Αγγελή: “Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι πρόκειται για συμμορία”

“Να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους” απαίτησε ο πρώην Πρωθυπουργός από την Καλαμάτα

Τα όσα νέα πρόσθεσε στην κατάθεση του στον Άρειο Πάγο ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, σχολίασε χθες από την Καλαμάτα, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην Πρωθυπουργός που σύμφωνα με την κατάθεση Αγγελή, σκόπευαν να τον “κλείσουν φυλακή προεκλογικά” , απαντώντας σε ερώτηση του συναδέλφου Θέμη Κανελλόπουλου για την  τηλεόραση του Best σχολίασε: “Από την πρώτη στιγμή αυτής της υπόθεσης είχα πει ότι πρόκειται περί συμμορίας… Τότε κανείς δεν με πίστεψε, σήμερα με πιστεύουν όλοι. Αυτή η υπόθεση πρέπει καθαρίσει και θα φτάσει μέχρι τέλους” 

Αγγελής: “Ήθελαν να κλείσουν στη φυλακή Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο” 

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου για προφυλάκισης, κατά την προεκλογική περίοδο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λοβέρδου προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Αγγελής, καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας όπου διεξάγει η δικαιοσύνη για παρεμβάσεις προς δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, σε συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, και σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για το «σχέδιο προφυλάκισης»,  των τριών πολιτικών προσώπων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Αγγελής αναφέρθηκε εκ νέου και στον Ρασπούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή των πάντων, σημειώνοντας παράλληλα  ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στην οποία απέδωσε αυτή τη φορά όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Φέρεται μάλιστα να είπε πως από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του Ρασπούτιν.

Του Κώστα Γαζούλη