Τοπικό ποδόσφαιρο, πρόγραμμα και ρεπορτάζ αγώνων


Αίαντας Κ. – Τ. Άγρας, ΑΟ Φαραί – ΑΟ Διαβολιτσίου στο «φινάλε» του Α΄  γύρου

 

Ντέρμπι Μεσσηνιακού – Απόλλωνα Καλαμάτας

Ο πρωτοπόρος (και «πρωταθλητής Χειμώνα») του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, Μεσσηνιακός, αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι της  15ης Αγωνιστικής («φινάλε» του Α΄ γύρου). Ακόμη, ο Αίαντας Καλαμάτας υποδέχεται τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, ενώ ο ΑΟ Φαραί «κοντράρεται» με τον ΑΟ Διαβολιτσίου.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Μεσσηνιακός, ολοκληρώνοντας θετικά τις υποχρεώσεις του στον Α΄ γύρο. Ο τεχνικός Δημήτρης Τσάκωνας και ο συνεργάτης του Γιώργος Κατσούλης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα είναι ο στόχος των «μαυρόασπρων» για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την εντός έδρας ήττα με τον ΑΟ Μεθώνης.
Ο προπονητής Ηλίας Μαστορέας προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Άγγελου Μπαστακού, Τάσου Βαβαρούτσου, Βαγγέλη Κουκέα (στρατευμένοι), Παναγιώτη Παπαδέα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό), Δημήτρη Πολυμενέα (επαγγελματικές υποχρεώσεις).
Υπολογίζεται κανονικά ο Κώστας Παγώνης (απουσίασε την περίοδο των εορτών στην Αθήνα).

 

ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – Τ. ΑΓΡΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Αίαντα Καλαμάτας στην εντός έδρας συνάντηση με τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων για να πάρει βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός Γιάννης Σακελλαρόπουλος δε θα έχει στη διάθεσή του τους Νίκο Περιβολάρη, Σωτήρη Μανωλόπουλο (στρατευμένοι).
Χωρίς τον Κώστα Γεωργόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων. Ο προπονητής Θανάσης Λακριντής, ο συνεργάτης του Κώστας Γεωργακόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν στο «διπλό», βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση τους στην κατάταξη.

 

ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Επιστροφή στις νίκες (έπειτα από τις βαριές ήττες με Μεσσηνιακό και ΑΟ Κυπαρισσίας) θέλει στην εντός έδρας συνάντηση με τον ΑΟ Διαβολιτσίου ο ΑΟ Φαραί, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο τεχνικός Κώστας Κλάδης θα έχει στη διάθεσή του και τους Δημήτρη Κουτίβα, Νίκο Παπαγεωργίου (εξέτισαν την ποινή της μιας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί), Γιώργου Κορέτα (επέστρεψε από το εξωτερικό),  όχι όμως και τους  Βασίλη Μπλέτσα (τραυματίας), Νίκο Σαραντάκο (απουσιάζει εκτός Μεσσηνίας). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Κώστα Στυλιανόπουλου (ταλαιπωρείται από τραυματισμό).
Ενισχυμένο με τον Θανάση Θεοδωρόπουλο (εξέτισε την ποινή του) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Διαβολιτσίου. Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης, ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης και οι ποδοσφαιριστές του, θέλουν καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζοντας την αξιόλογη πορεία τους.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:

3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Σταύρος Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – Απόλλων Καλαμάτας: Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Κότσαρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Τέλος Άγρας: Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Κατσάς
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Διαβολιτσίου: Κυριακόπουλος, Τουρλομούσης, Γεωργαντάς

B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε ματς για την 14η αγωνιστική

Με πέντε ματς ανοίγει  η αυλαία της 14ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου) του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας. Στον 1ο όμιλο, η Νίκη Πλάτης υποδέχεται τον δεύτερο της κατάταξης Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας περιμένει τον Ηρακλή Κυπαρισσίας. Στον 2ο όμιλο τώρα, ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας αντιμετωπίζει τον ουραγό ΑΟ Χατζή, ο Ολυμπιακός Ανάληψης «συγκρούεται» με τη Δόξα Καλαμάτας, ενώ η Θύελλα Χαρακοπιού φιλοξενεί τον  Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.

Αναλυτικά, οι  συναντήσειςτου Σαββάτου με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:

3.00 μ.μ.
Γήπεδο  Φιλιατρών
Νίκη Πλάτης – Πανιώνιος Κ.: Λάμιας, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλ. – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σκόρδος, Κασκάνης, Γιαννέτσος
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Χατζή: Καραπιπέρης, Λαμπίρης, Μαυρομιχάλης
Γήπεδο Μεσσήνης
Ολυμπιακός ανάληψης – Δόξα Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλος, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη
Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα: Νίκας, Λουκάς, Ταβουλαρέας