Δώρα αγάπης από τα παιδιά της «Σύγχρονης Αγωγής»


 

Προσφορά στο δέντρο αγάπης του Ερυθρού Σταυρού κατέθεσαν χθες τα παιδιά του παιδικού σταθμού «Σύγχρονη Αγωγή».
Γύρω στις 11.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας έφτασε το σχολικό, από το οποίο κατέβηκαν τα μικρά, συνοδευόμενα από τη νηπιαγωγό Μαρία Κλείδωνα. Είχαν μαζί τους τσάντες με τρόφιμα, που εναπόθεσαν κάτω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μακαρόνια, φακές, λάδι και άλλα. «Είναι για τα παιδάκια που δεν έχουν φαγητό και δεν είναι χαρούμενα» είπε η μικρή Ελεάννα, καθώς άφηνε τα δικά της δώρα.

 

Ανάμεσα στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού που υποδέχθηκαν τα παιδιά, ήταν και η Γεωργία Πούλου – Γιαννακέα, η οποία επισήμανε την ανάγκη να μαθαίνουν από νωρίς οι άνθρωποι το νόημα και την αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Παρατήρησε ότι οι γονείς τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ για να μορφώσουν τα παιδιά τους σε σχολεία και φροντιστήρια, όμως πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να τους μάθουν από τη μικρή ηλικία πόσο σημαντική είναι η αλληλοβοήθεια για την κοινωνία και τους ανθρώπους.

 

Οι προσφορές στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αγάπης του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, Κεφάλα 5 (απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό), θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο τις πρωινές ώρες, έξω από τα γραφεία του.

 

Στην ανακοίνωσή του το παράρτημα Καλαμάτας του Ε.Ε.Σ. αναφέρει:
«Καλούμε εσάς και τα παιδιά σας να εναποθέσετε στο χριστουγεννιάτικο Δέντρο Αγάπης του Ερυθρού Σταυρού ένα κουτί γάλα, ένα πακέτο μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λάδι, μαζί με μια καρτούλα ευχών, για να οδηγηθούν μέσα από τα χέρια της ερυθροσταυρίτισσας στον ανήμπορο και μοναχό ηλικιωμένο, στη μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, στην οικογένεια που αντιμετωπίζει προβλήματα ανεργίας ή ασθένειας, με οδηγό πάντα τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού: Ανθρωπισμός, Αμεροληψία, Ουδετερότητα, Ανεξαρτησία, Εθελοντισμός, Ενότητα, Παγκοσμιότητα».
Μ.Ν.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας