Επίσκεψη Πατσαρίνου στο Δημαρχείο και το λιμάνι της Κυπαρισσίας


 

Του Ηλία Γιαννόπουλου

 

 

Το Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία επισκέφθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Νίκος Πατσαρίνος.

 

Ο κ. Πατσαρίνος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Μαραβελή και Γιώργος Γκόνης, συζήτησαν με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και τον αντιδήμαρχο Έργων, Παναγιώτη Τσίγγανο, τα προβλήματα του Δήμου και τις ελλείψεις σε υποδομές τόσο της καθημερινότητας όσο και αναπτυξιακής προοπτικής, ενώ για αρκετή ώρα κουβέντιασαν για τα προβλήματα στο πολύπαθο λιμάνι της Κυπαρισσίας, παρουσία και του προέδρου των επαγγελματιών αλιέων.

 

Σε δηλώσεις του στο «Θ» ο κ. Πατσαρίνος, αφού σημείωσε πως η επίσκεψή του έγινε στο πλαίσιο επαφών του με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας «προκειμένου να αποκτήσω απευθείας εικόνα για το τι προβλήματα αντιμετωπίζουν με τον “Καλλικράτη”», τόνισε: «Ξεκίνησα εδώ από την Κυπαρισσία, που έχει πάρα πολλά προβλήματα απ’ ό,τι ξέρω, με σκοπό να βοηθήσω κι εγώ από την πλευρά μου».
Ο κ. Πατσαρίνος συνέχισε λέγοντας πως ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της Αυτοδιοίκησης πρέπει να έχουν συνεχή επικοινωνία, πράγμα που, δυστυχώς, δε βλέπει από την Περιφέρεια να γίνεται: «Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση της κρίσης είναι πολύ οξυμμένα τα προβλήματα και χρειάζονται προτεραιότητες για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για το καλό της Μεσσηνίας, το καλό της περιοχής της Κυπαρισσίας. Σε αυτό εμείς θα είμαστε παρόντες ως δυνάμεις της παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”. Από εκεί και πέρα, τα μηνύματα που θα πάρουμε, θα προσπαθήσουμε να τα αναδείξουμε, εκτιμώντας ποια από αυτά μπορούν να λυθούν σε επίπεδο τοπικό, ποια μπορούν να λυθούν σε επίπεδο περιφερειακό και ποια μπορούν να λυθούν σε επίπεδο της Βουλής».

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, αφού καλωσόρισε τον κ. Πατσαρίνο και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε στην αρμονική συνεργασία των δύο επιπέδων της αυτοδιοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής, σ’ αυτή μάλιστα την περίοδο που διανύουμε, η οποία έχει σκληρές διαδικασίες με τα οικονομικά προβλήματα, με τα οργανωτικά προβλήματα, με τα λειτουργικά προβλήματα».

 

Αναφερόμενος ο κ. Κόλλιας στα τοπικά προβλήματα, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως είναι το οδικό δίκτυο της περιοχής, το μείζον θέμα της Ολυμπίας Οδού, προβλήματα υποδομών, τα λιμάνια και ιδιαίτερα το λιμάνι Κυπαρισσίας, που έχει φτάσει σχεδόν στα όρια της κατάρρευσης, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, το εσωτερικό οδικό δίκτυο, ο Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων κ.ά.

 

Μετά τη συζήτηση στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Πατσαρίνος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το λιμάνι Κυπαρισσίας, όπου είδαν από κοντά τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί από το «σπάσιμο» του κομματιού που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο και τον κίνδυνο κατάρρευσης του στηθαίου σε εκείνο το σημείο.