Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η υπόθεσις της αγρίας δολοφονίας του Βασιλ. Γιαννόπουλου είναι πρωτοφανής δια τα δικαστικά και ανακριτικά χρονικά λόγω του τρόπου καθ’ ον εξετελέσθη το έγκλημα, των μεθόδων των δολοφόνων δια να παραπλανήσουν το θύμα και των επακολούθων του στυγερού εγκλήματος του οποίου έχουν γνώσιν προ πολλού οι αναγνώσται μας.

Το σχέδιον της εκτελέσεως του εγκλήματος εμποιοί την φρίκην. Τον κυριότερον ρόλον εις την σύλληψιν και εκτέλεσιν του εγκλήματος έπαιξεν ο προ ημερών συλληφθείς εν Σκάλα και κρατούμενος ήδη εν απομονώσει Π. Σαραντόπουλος, θείος του δολοφονηθέντος, όστις καθ’ όλας τας ενδείξεις εφόνευσε τον θείον του Γιαννόπουλον εν συμπράξει μετά της Ευγενίας θυγατρός Δ. Αντωνοπούλου και των λοιπών κρατουμένων.

Ο Π. Σαραντόπουλος ευρίσκετο από πολλού εις αθεμίτους σχέσεις μετά της Ευγενίας Δ. Αντωνοπούλου, την οποίαν εχρησιμοποίησεν ως δέλεαρ. Ο εν λόγω Σαραντόπουλος είχε συμφωνήσει μετά του θύματος να μεταβούν ομού εις Αμερικήν, εγνώριζε δε ότι το θύμα έφερε μεθ’ εαυτού χρήματα προκειμένου να πραγματοποιήση το ταξείδι. Την νύκτα του εγκλήματος ο δολοφονηθείς μετέβη κατά τα συμφωνηθέντα εις την θέσιν «Κυπαρισσάκια», ένθα ο Σαραντόπουλος μόνος δήθεν θα ωδήγει την Αντωνοπούλου. Ως έφθασεν εκεί το θύμα εβλήθη υπό του δολοφόνου ευρισκομένου εκεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ο Σαραντόπουλος μετά των συνενόχων του αφήρεσαν τα χρήματα του θύματος, ετοποθέτησαν το πτώμα εντός δύο σάκκων και δι’ ημιόνου τον μετέφερον εις τον ολίγον μακρύτερον ευρισκόμενον ποταμόν Μαυροζούμενα  ένθα και τον έρριψαν. Αι ανακρίσεις συνεχίζονται, ελπίζεται δε εντός ολίγων ημερών να μη μείνη σκοτεινόν ουδέν σημείον της υποθέσεως. Ο δολοφονηθείς ήτο μόλις 26ετής.