Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Σταύρος Κυριακόπουλος εκ Μερόπης απήγαγεν εκουσίως την Αθηνάν Κωστοπούλου. Το αλληλοαπαχθέν ζεύγος παρουσιάσθη χθες εις τον διευθυντήν του αστυνομικού τμήματος Μοάτσον προς ον εδήλωσε τον αμοιβαίον έρωτά του, μεθ’ ο αφέθη ελεύθερον προς τέλεσιν των γάμων του.

-ΚΑΤΑ την εαρινήν σαιζόν, αγαπηταί συμπολίτιδες, προσέξατε πολύ το ντύσιμό σας. Δεν πρέπει να είσθε καθόλου καθυστερημέναι, φωνάζουν όλα τα κέντρα της τυραννικής δια μερικούς θεάς που ακούει εις το όνομα Μόδα.

ΤΟ ένδυμα περιπάτου λοιπόν, γίνεται από ύφασμα φιλ-γκουράν γαρνρισμένον με μακρύν ζιλέ μέχρι της οσφύος, με μικρό δαντελάκι πλισσέ και λεπτά πιετάκια κατ’ αποστάσεις. Το έμπροσθεν μέρος ψαλλιδισμένο εις σχήμα μπολερό, κάτωθεν του οποίου ζώνη με αγκράφ από δέρμα.

ΚΑΤΩΘΕΝ της ζώνης το φύλλον του φορέματος πλισσέ της μηχανής. Το μανίκι κοντό έως ενάμισυ τέταρτο, ο λαιμός κλειστός με γιακά και μικρή γραββάτα, ένα μικρό καπελλάκι σχήματος Γκαμέν και αριστερά ένα καλοβαλμένο μπουκετάκι. Το όλον ασορτί. Αυτό είναι το κουστούμι περιπάτου κατά την εαρινήν σαιζόν.

Η ΣΙΚ