Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ περί την 7ην εσπερινήν ώραν εις θέσιν «Αγιοβασιλιάτικα» της περιφερείας Αντικαλάμου ο Φώτιος Τσιμόγιαννης ή Μέλεχος συναντηθείς μετά των Δημ. Κασκούτη και Κ. Ασημάκου μεθ’ ων είχε προηγουμένας αφορμάς, εξήγαγε περίστροφον και επυροβόλησε κατ’ αυτών ανεπιτυχώς. Η σφαίρα διήλθεν άνωθεν της κεφαλής του Κασκούτη διατρήσασα τον κούκον τον οποίον εφόρει. Οι δύο προσβληθέντες, επιτεθέντες κατά του Τσιμόγιαννη, τον αφώπλισαν και τον ετραυμάτισαν δια μαχαίρας, τραπέντες είτα εις φυγήν. Εξ αυτών συνελήφθη μόνον ο Ασημάκος. Προς ενέργειαν ανακρίσεων μετέβη επί τόπου ο Αστυνομικός Σταθμάρχης.

ΕΝ τούτοις παρά τας ανωτέρω πληροφορίας τας οποίας έχομεν ημείς, η ενταύθα Διοίκησις έχει ολιγόλογον τηλεγράφημα εν τω οποίω αναφέρεται μόνον ότι οι Κασκούτης και Ασημάκος καιροφυλακτούντες ετραυμάτισαν τον Τσιμόγιαννην. Η εξακρίβωσις των πραγματικών γεγονότων θα γίνη υπό του μεταβάντος επί τόπου Αστυνομικού Σταθμάρχου.

-ΤΟ Υπουργείον των Στρατιωτικών δια τηλεγραφήματός του προς τας Στρατιωτικάς Αρχάς ειδοποιεί ότι λόγω των εκλογών αναστέλλεται η καταδίωξις των ανυποτάκτων και λιποτακτών μέχρι της 15ης Απριλίου. Επίσης αναφέρει ότι παρατείνεται μέχρι της ανωτέρω προθεσμίας η εγγραφή των προσφύγων και η ανταλλαγή των φύλλων πορείας.