Στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη για το ΔΗΠΕΘΕΚ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η  μελέτη για το ΔΗΠΕΘΕΚ

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση της οριστικής μελέτης με τίτλο «Αξιοποίηση – αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός συγκροτήματος κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και περιβάλλοντος χώρου», όπως και της κάλυψης από ιδίους πόρους της επιπλέον δαπάνης πέραν του ποσού με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η ανωτέρω πράξη κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος και μέχρι το ύψος του προϋπολογισμού της μελέτης.

Να σημειώσουμε ότι η αρχιτεκτονική μελέτη αποτελεί δωρεά και συντάχθηκε από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών «Ντονατέλλα Κυριακοπούλου – Σπινέλλα και Γιώργος  Κυριακόπουλος».

Η μελέτη, η προσφορά της οποίας προς το Δήμο έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή, περιλαμβάνει, όπως σημειώνεται στο σχετικό τους έγγραφο προς το Δήμο Καλαμάτας, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη εφαρμογής (αναλυτικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες), καθώς και αναλυτικές προμετρήσεις.

Αφορμή για την κίνηση αυτή, διευκρινίζεται στο ίδιο έγγραφο, αποτέλεσε η απόφαση του Δήμου περί “επισκευής, ανακαίνισης, αναβάθμισης του συγκροτήματος της Κεντρικής Σκηνής, του περιβάλλοντος χώρου και του διώροφου νεοκλασικού”.

Η έγκριση της μελέτης είναι το αναγκαίο εφαλτήριο για να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε έναν πολιτιστικό χώρο με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην κοινωνία της Καλαμάτας, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Κυριακόπουλος υπήρξε τόσο αντιδήμαρχος Καλαμάτας όσο και υπεύθυνος του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Α.Π.