26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Μέσω Youtube έγινε η παρουσίασή του

26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Μέσω Youtube έγινε η παρουσίασή του

Μπορεί κάθε χρόνο η παρουσίαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας να γινόταν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά οι συνθήκες δεν επέτρεψαν φέτος να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αυτή παρουσίαση.

Έτσι αποφασίστηκε η πρώτη ενημέρωση του κοινού, μέσω των δημοσιογράφων, να γίνει διαδικτυακά και ειδικότερα με βίντεο στο Youtube.

Την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα, με φόντο το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Η κα Καπετανέα ξεκίνησε μιλώντας για τις δυσκολίες του φετινού εγχειρήματος, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και  ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φετινό Φεστιβάλ Χορού θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 30 Αυγούστου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επιστρέφει στο χώρο που «γεννήθηκε», δηλαδή στο αμφιθέατρο του Κάστρου της πόλης, ενώ οι άλλες παραστάσεις θα δοθούν στην κεντρική πλατεία και σε χώρο που η κα Καπετανέα δε θέλησε να αποκαλύψει.

Φετινό θέμα του Φεστιβάλ είναι η σχέση του ανθρώπου με τη φύση, ενώ συμμετέχουν 10 ομάδες από την Ελλάδα και 11 από το εξωτερικό.

-Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο «Θάρρος» 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση