Online βιντεοτέχνη και συνεργασίες του Video Art Μηδέν για τον Ιούλιο

festival miden kalamata

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που -υπό κανονικές συνθήκες- ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Φεστιβάλ του Video Art Μηδέν σε υπαίθριους ανοικτούς χώρους στην Καλαμάτα.

Λόγω της πρόσφατης παγκόσμιας περιπέτειας με τον κορωνοϊό οι εκδηλώσεις σε φυσικούς χώρους αναβλήθηκαν, αλλά ήδη από τον Απρίλιο, μέσα στη γενικευμένη καραντίνα, το Μηδέν άρχισε να παρουσιάζει online ενότητες βιντεοτέχνης σε μηνιαία βάση στο κανάλι του στο youtube, αλλά και σε άλλες online πλατφόρμες, σε συνεργασία με διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι διαδικτυακές αυτές προβολές θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, καθώς, αν και ξεκίνησαν με αφορμή μια ανησυχητική και δυσάρεστη συγκυρία, εξελίχθηκαν σε ένα παγκόσμιο σημείο συνάντησης μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.

Το online πρόγραμμα του Ιουλίου περιλαμβάνει, λοιπόν, τις παρακάτω ενότητες βιντεοτέχνης: Οφηλία (σε επιμέλεια Νίκου Ποδιά και Γιούλας Παπαδοπούλου), What matters (σε επιμέλεια Μαργαρίτας Σταυράκη), Eternal Return (σε επιμέλεια Όλγας Παπαδοπούλου) και Post Quarantine II (σε επιμέλεια Μαρίας Μπουρίκα).

Οι ενότητες θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό έως τις 31 Ιουλίου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UC8ly7FIRWx2-fXyrAulY-DQ.

Επιπλέον, το Video Art Μηδέν φιλοξενείται για πρώτη φορά από το Φεστιβάλ Dance Days Chania (dancedays.gr), ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση τα Χανιά της Κρήτης. Στην κατηγορία video dance του DDC, που επιμελείται η Αλίκη Χιωτάκη, θα παρουσιάσει την ενότητα Dancing for a reason, σε επιμέλεια της Μαργαρίτας Σταυράκη, στις 28 Ιουλίου.

Τέλος, συνεχίζεται έως τις 19 Ιουλίου η έκθεση της ενότητας βιντεοτέχνης “ARTificial Intelligence” του Video Art Μηδέν, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, στο Jonkopings lans museum, στη Σουηδία.