Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Δ. Ζωγράφος μελετήσας τα γεωργικά ζητήματα των επαρχιών Καλαμών και Μεσσήνης και παρακολουθήσας εκ του σύνεγγυς την συνεταιρικήν κίνησιν, αναχωρεί σήμερον το απόγευμα δια Κυπαρισσίαν, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Πύλον προς τον αυτόν σκοπόν. Τας εκ Μεσσηνίας εντυπώσεις του ο Ζωγράφος θέλει δώση προς δημοσίευσιν εις την Αθηναϊκήν συνάδελφον «Νέαν Ημέραν».

-Ο Αλεξ. Σβώλος απέστειλε προς την διεύθυνσιν του «Αγροτικού Αστέρος», δημοσιογραφικού οργάνου του Παμμεσσηνιακού Γεωπονικού Συνδέσμου, την ακόλουθον επιστολήν: «Φίλε Γιαννακόπουλε. Θερμά συγχαρητήρια για τον “Αγροτικόν Αστέρα”. Είναι πολύ καλός. Η δραστηριότης του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου με αφήνει κατάπληκτον. Αληθινά, μέσα στην καθολική μας αποκάρωσι, είναι θαύμα ανέλπιστο η ζωτικότης της μικράς φάλαγγός σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος η επιτυχία θα στεφανώση τας προσπαθείας σας».

Με πολλήν εκτίμησιν

Αλεξ. Ι. Σβώλος

-ΠΡΟΣ ενίσχυσιν των πόρων του εν Καλάμαις Φιλοπτώχου Συλλόγου Κυριών το Κοινοτικόν Συμβούλιον Λογγάς εψήφισε πίστωσιν δραχμών 50, τα δε Κοινοτικά Συμβούλια Χαρακοπιού και Λιγουδίστης ανά δραχμάς 100 έκαστον.