Η πορεία για το Πολυτεχνείο…


Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει τις δικές του αξίες και “πιστεύω”. Η επέτειος του Πολυτεχνείου συμβολίζει τον αντιδικτατορικό αγώνα στη χώρα μας… Για άλλους έχει πολύ μεγάλη αξία, για άλλους μικρότερη από άλλες εθνικές επετείους κ.ο.κ… Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τον κόσμο που θέλει να τιμήσει αυτή την επέτειο, όπως αντιλαμβάνομαι όλους αυτούς που δε γιόρτασαν τις εθνικές επετείους φέτος… Ακόμα περισσότερο αντιλαμβάνομαι τα εκατομμύρια πιστών που το περσινό Πάσχα δε γιόρτασαν τηρώντας ήθη και έθιμα αιώνων. Ίσως δε το ίδιο συμβεί και με τα Χριστούγεννα. 

Η δημόσια υγεία και η υπευθυνότητα είναι πάνω από όλα αυτά. Όσοι επιθυμούν να βγουν για πορεία για το Πολυτεχνείο παρά το lockdown, είναι ξεκάθαρο πως δε θα το κάνουν για να “τιμήσουν” καμία “μνήμη”, καμία “επέτειο”, αλλά για να πάνε “κόντρα” στο σύστημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες όσων θα προκαλέσουν. 

Προφανώς, είναι και “αρνητές” του κορωνοϊού που ντρέπονται να το πουν, μην τους πουν και “ψεκασμένους”. 

Από την άλλη πλευρά, αν η κυβέρνηση αφήσει κάτι τέτοιο, θα έχει χάσει εντελώς το “παιχνίδι”… Το “Κανένας Έλληνας δε βρίσκεται πάνω από τους νόμους” που είπε προχθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απόλυτα σωστό, αρκεί να γίνει και πράξη, γιατί έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές ότι δεν ισχύει πάντα. 

Κ. Γαζ.