Δήμος Μεσσήνης: Πρόγραμμα ελέγχων με rapid tests κατοίκων και εποχικών εργατών γης

Δήμος Μεσσήνης: Πρόγραμμα ελέγχων με rapid tests κατοίκων και εποχικών εργατών γης

Την τοπική κοινωνία και οικονομία τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού προσπαθεί να στηρίξει ο Δήμος Μεσσήνης, ενώ η ασφαλής ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής που βρίσκεται σε εξέλιξη επιτάσσει τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για εργάτες γης και παραγωγούς. 

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Μεσσήνης αγόρασε rapid tests, προκειμένου να ελεγχθούν κάτοικοι και εποχικοί εργάτες γης. Συνεργάζεται, δε, με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης και τον ΕΟΔΥ και η πρωτοβουλία θα αρχίσει να υλοποιείται από την προσεχή Δευτέρα με τη διάθεση 500 γρήγορων (rapid tests) για ανίχνευση αντιγόνων για τον ιό covid-19, καθώς και αντίστοιχο αριθμό τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα δράσεων ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, όπου συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στο Νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 

Πρόγραμμα ελέγχων

Όσο για το πρόγραμμα ελέγχων έχει, ως εξής:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Ανδρούσα: Δημοτικό κατάστημα από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Τρίκορφο: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ.

Βαλύρα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 11.:30 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. 

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Στέρνα: Κοινοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Χατζή: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Πεταλίδι: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Λογγάς: Δημοτικό σχολείο, από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Διενέργεια «drive through test» στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από τις 9.00 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Θα γίνεται, δηλαδή, έλεγχος πολιτών μέσα από το αυτοκίνητό τους με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19.