Στα κάγκελα οι επαγγελματίες κομμωτές για την παράνομη κατ’ οίκον εργασία

Στα κάγκελα οι επαγγελματίες κομμωτές  για την παράνομη κατ’ οίκον εργασία

Κέλλυ Φερέτου: «Αν μας αναγκάσουν θα καταφύγουμε στον εισαγγελέα»

Ακόμα και στον εισαγγελέα δε θα διστάσει να φτάσει ο Σύλλογος Κουρέων και Κομμωτών Μεσσηνίας για την παράνομη κατ’ οίκον εργασία, όπως τόνισε μιλώντας στο «Θ» η πρόεδρος του Συλλόγου Κέλλυ Φερέτου.

Τη στιγμή που ο κλάδος, όπως και πολλοί άλλοι, διανύουν ένα δεύτερο lockdown με τις όποιες συνέπειές του, οι καταγγελίες- είπε η κα Φερέτου- για παράνομη εργασία πληθαίνουν.

Παράνομη εργασία
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, από το πρώτο lockdown είχαν φτάσει στο Σύλλογο καταγγελίες για παράνομη κατ’ οίκον εργασία. «Έχουμε μια λίστα στα χέρια μας, κι έτσι κι αλλιώς υπάρχει νόμος που μας καλύπτει για την παράνομη κατ’ οίκον εργασία. Έχει βγει από το 2019 απόφαση με την οποία μπορούμε να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα. Εμείς δε θέλουμε να φτάσουμε έως εκεί, αλλά αν μας αναγκάσουν, θα το κάνουμε. Θέλουμε το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Βέβαια, δε φταίνε κι αυτά τα παιδιά που δουλεύουν παράνομα. Έχουμε 2-3 ιδιωτικές σχολές στην περιοχή μας, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο αποφοιτούν γύρω στα 70 παιδιά, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να απορροφηθούν όλα. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι το ίδιο το κράτος τα ωθεί στην παράνομη εργασία. Θα πρέπει να γίνει ότι γινόταν παλιά, μία χρονιά να λειτουργούν αυτές οι σχολές και μία όχι», τόνισε η κα Φερέτου.

Πώληση σε σούπερ μάρκετ
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων και Κομμωτών Μεσσηνίας υπογράμμισε ότι, όσο ήταν ανοικτά τα κομμωτήρια και τα κουρεία, υπήρχε συνεχής υγειονομικός έλεγχος και δε σημειώθηκε κανένα πρόβλημα, καθώς τηρούνταν ευλαβικά όλα τα μέτρα και τα κρούσματα στα κομμωτήρια ήταν μηδενικά. Αυτό, όμως, όπως διευκρίνισε, δεν μπορεί να γίνει με την κατ’ οίκον εργασία.

Μάλιστα, ο Σύλλογος απέστειλε έγγραφο σε όλα τα αρμόδια υπουργεία και ενημερώνει για την παράνομη εργασία και πώς αυτή ανθοφορεί τούτη την εποχή. Στα αιτήματά τους έχουν τη στήριξη της τοπικής ΟΕΒΕΕ και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει πολύ παράνομη εργασία. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Εμάς μας κλείνει, αλλά υπάρχει η παράνομη εργασία», πρόσθεσε.

Ένα δεύτερο που επισήμανε η κα Φερέτου είναι πως έχουν ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία, όπως και με άλλα είδη, να απαγορευθεί από τα σούπερ μάρκετ την περίοδο του lockdown η πώληση βαφών και προϊόντων κομμωτηρίου. «Από τη στιγμή που αποσύρεις προϊόντα που πλήττουν έναν κλάδο, πρέπει να δεις και τους άλλους. Επίσης και ηλεκτρονικά να γίνεται αυτή την περίοδο μόνο χονδρική πώληση και όχι λιανική. Προσπαθούμε να προασπίσουμε το επάγγελμά  μας, καθώς για δεύτερη φορά μάς κλείνουν. Τρέχουν έξοδα που θα δούμε την άνοιξη. Το Πάσχα δε δουλέψαμε, το καλοκαίρι που έχουμε γάμους δε δουλέψαμε, και τα Χριστούγεννα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Τα μαγαζιά μας δεν είναι απρόσωπα. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μείωση προσωπικού. Θεωρώ ότι από τον καινούργιο χρόνο θα έχουμε προβλήματα στην αγορά. Δεν ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν και πόσες θα αντέξουν…» κατέληξε η κα Φερέτου.

Της Βίκυς Βετουλάκη