Δήμος Τριφυλίας: Αρνητικά και τα 81 γρήγορα τεστ ΕΟΔΥ στην Κυπαρισσία, αύριο στα Φιλιατρά

Δήμος Τριφυλίας: Αρνητικά και τα 81 γρήγορα τεστ ΕΟΔΥ  στην Κυπαρισσία, αύριο στα Φιλιατρά

Δεν πήγαν για έλεγχο εργάτες γης καθώς ράβδιζαν εκείνες τις ώρες

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και των 81 γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (και όχι μοριακών που είχε ανακοινωθεί) του ιού SARS-CoV-2 που διενήργησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας σε δημοτικούς υπαλλήλους, αιρετούς και πολίτες. Μισή δε ώρα περίπου μετά τη λήψη δείγματος, ενημερώνονταν με sms από τον ΕΟΔΥ για το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Τριφυλίας που έχει ανακοινωθεί, έλεγχοι με τεστ θα διενεργηθούν αύριο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και μεθαύριο Πέμπτη την ίδια ώρα στην Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων. 

Για την αποφυγή συνωστισμού παρακαλούνται από το Δήμο οι πολίτες να δηλώνουν την πρόθεσή τους για εξέταση στο τηλέφωνο 2761360720, προκειμένου να ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Όπως έχει κάνει γνωστό ο Δήμος, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής αντίστοιχων ελέγχων στη Δ.Ε Αετού. 

Σημειώνεται, πάντως ότι, στην Κυπαρισσία μεταξύ των ατόμων που υποβλήθηκαν σε τεστ δεν ήταν καθόλου ή ίσως ήταν μόνο ελάχιστοι εργάτες γης. Βέβαια, δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, αφού την ώρα που διενεργήθηκαν τα τεστ (και έχει προγραμματιστεί να διενεργηθούν και στις άλλες πόλεις της Τριφυλίας) οι εργάτες γης δουλεύουν κυρίως στην ελαιοσυγκομιδή, καθώς και σε άλλες καλλιέργειες.