Γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, Στρατιωτικές Ισορροπίες: Η Ελλάδα στη Δίνη Εξελίξεων

Γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, Στρατιωτικές Ισορροπίες: Η Ελλάδα στη Δίνη Εξελίξεων

Διαδικτυακή εκδήλωση από την AHEPAHELLASJ-07 “PAPAFLESSAS” σε συνεργασία με το σύνδεσμο εφέδρων αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας 

Οι ευαίσθητες γεωστρατηγικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσουν το θέμα της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, η AHEPAHELLASHJ-07 “Pappaflessas” Messinias σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μεσσηνίας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης με τίτλο:

«Γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, Στρατιωτικές Ισορροπίες: Η Ελλάδα στη Δίνη Εξελίξεων» είναι: ο Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής & Συγχρόνων Οπλικών Τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής, εταίρος Κέντρου Μελετών Ασφαλείας της Γενεύης.

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας θα δώσει τη διάσταση του Αιγαίου ως ελληνικού «γαλάζιου εδάφους» και θα αναφερθεί στην Αρχιπελαγική άμυνα. Θα παρουσιάσει, επίσης, τις νέες αμυντικές τεχνολογίες και το ρόλο της Εφεδρείας ως παράγοντα διασφάλισης της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος θα αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του Υβριδικού Πολυπολιτισμού και την επίδραση της πανδημίας επ’ αυτού, θα προδιαγράψει τους μελλοντικούς τρόπους διεξαγωγής του πολέμου και τις διαφαινόμενες στρατηγικές τάσεις, ιδίως από την πλευρά της Τουρκίας, και θα υπογραμμίσει την αναγκαιότητα σχεδιασμού μίας ολιστικής προσέγγισης με επιδίωξη τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ελλάδας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Απόκης, προϊστάμενος Διεθνών Ειδήσεων ΕΡΤ ΑΕ.

Εκ μέρους του ΤμήματοςHJ-07 “Papaflessas”AHEPA Messinias στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο PDGAHEPAHELLAS και πρόεδρος του, Γιάννης Μητρόπουλος. Ο κ. Μητρόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό και ως γενικός γραμματέας του ΣΕΑΝ Μεσσηνίας.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση στη σελίδα της AHEPAHELLAS στο Facebook: www.facebook.com/ahepa.hellas.