Λ. Ψυλλάκη για «click away»: «Αυτά είναι φαιδρότητες, καταδικάζουν το μικρό έμπορο»

Λ. Ψυλλάκη για «click away»: «Αυτά είναι φαιδρότητες, καταδικάζουν το μικρό έμπορο»

Τουλάχιστον φαιδρή χαρακτήρισε την όλη ιστορία με το “click away” η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψυλλάκη, τονίζοντας ότι είναι ανέφικτο να εφαρμοσθεί στα μικρά καταστήματα της επαρχίας.

Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι με αυτό τον τρόπο το κράτος οδηγεί τους εμπόρους στην παρανομία και στο να δίνουν κρυφά εμπορεύματα, χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

«Είναι κοροϊδία»
«Είναι φαιδρό όλο αυτό. Έγινε μόνο γιατί μπλόκαραν οι ταχυμεταφορικές και δεν μπορούσαν να παραδώσουν τα εμπορεύματα που έχουν σωρευτεί από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες. Είναι μόνο για τους “μεγάλους” και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Εδώ θα κάνουμε τι; Θα πούμε στη γιαγιά και στον παππού να έρθουν να ψωνίσουν με ραντεβού; Ή στους κατοίκους των χωριών που δεν ξέρουν καν τι σημαίνει όλο αυτό, θα έρθουν και θα βρουν την αγορά κλειστή. Αυτά είναι κοροϊδίες και είναι μόνο για τις μεγάλες και οργανωμένες εταιρείες και τις πολυεθνικές. Έγινε κατόπιν πιέσεων των πολυεθνικών και των ταχυμεταφορών. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι οι πλέον πληττόμενες δεν έχουν κανένα όφελος. Το μόνο που θα συμβεί είναι να βάλουν λουκέτο μια ώρα γρηγορότερα», τόνισε η κα Ψυλλάκη, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να κατανοήσει πώς θα υπάρχει πρόβλημα με τον ιό σε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στην οποία μπαίνουν 4-5 άτομα και όχι στα μεγάλα καταστήματα που υπάρχει συνωστισμός και στις τράπεζες που περιμένει ο ένας πάνω στον άλλον.

«Το κράτος βγάζει τα μάτια του μόνο του»
Η κα Ψυλλάκη αναρωτήθηκε γιατί η Πελοπόννησος και τα νησιά που δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να λειτουργήσουν με ταυτόχρονη αυστηρή αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων. «Στα κομμωτήρια που έρχεσαι πιο κοντά, εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού; Έχουν εστιάσει ότι όλο το κακό είναι στην εκκλησία και τα καταστήματα. Τα καταστήματα στην Καλαμάτα που δουλεύουν με ηλεκτρονικό εμπόριο μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών. Και τρέχουν τώρα όλοι να φτιάξουν ηλεκτρονικό κατάστημα. 350 μικρές επιχειρήσεις στην περιοχή μας αιμορραγούν αυτή τη στιγμή. Μετά 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, πήγαν να σηκώσουν λίγο κεφάλι για να μπορέσουν να επιβιώσουν, και τώρα πάλι τα ίδια και χειρότερα. Εγώ δεν πήγα καν στο μαγαζί. Είμαι εκτός τεχνολογίας, όπως είμαστε και πολλοί ακόμα στη Μεσσηνία. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη αδικία και υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός», υπογράμμισε.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου παρατήρησε ότι δεν είναι πολλοί, αλλά όσοι μπορέσουν θα ανοίξουν. Όμως, τα έξοδα, όπως υπογράμμισε, είναι πολλά και για να ανοίξει, αλλά και για να κλείσει ένα κατάστημα.

Καταλήγοντας η κα Ψυλλάκη είπε ότι το κράτος με τις αποφάσεις αυτές «βγάζει τα μάτια του μόνο του», καθώς κάποιοι, δυστυχώς, θα επιλέξουν να δουλέψουν παράνομα.

«Αναγκάζουν τον έμπορο να γίνει παλιάνθρωπος. Να δώσει εμπόρευμα κρυφά, χωρίς να “χτυπήσει” ταμειακή», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη