Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ προσκρούσαν την νύκτα του Σαββάτου επί του βραχίονος ατμoπλοίου “Στενήμαχος» του πλοιοκτήτου Μακρή εβυθίσθη εξ ολοκλήρου εις την θάλασσαν και δεν διεκρίνετο πλέον χθες.

ΕΚ του φορτίου των 500 τόννων σίτου των ιδιοκτητών του εντaύθα Ατμομύλου Φεραδούρου και Αποστολάκη περιεσώθησαν 200 περίπου τόννοι, τα τσιμέντα δε και λοιπά εμπορεύματα εβυθίσθησαν μετά του πλοίου. Το αναμενόμενον εκ Πειραιώς ναυαγοσωστικόν «Έλση» μέχρι της εσπέρας δεν είχε καταπλεύση εις τον λιμένα προς ανέλκυσιν του πλοίου.

-ΤΗΝ πρώτην μεταμεσημβρινήν ώραν της προχθές παρά το εργοστάσιον της Ηλεκτρικής Εταιρείας ο 11ετής παις Εμμ. Λεων. Σεκάκος παρέσυρε και ετραυμάτισε δια του οδηγουμένου παρ’ αυτού διτρόχου την προσφυγόπαιδα Άνναν, θυγατέρα Νικολ. Εμμανουήλ. Ο οδηγός συνελήφθη αμέσως και ωδηγήθη εις το Αστυνομικόν Τμήμα αποσταλείς χθες εις τον Εισαγγελέα.

-ΑΥΡΙΟΝ εορτήν του Αγίου Αναστασίου εορτάζουν πάντες οι εν Καλάμαις ομώνυμοι εις τον Ιερόν Ναόν της Υπαπαντής, ένθα και η εικών του Αγίου ευρίσκεται. Η θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας θέλει διεξαχθή μετά περισσής μεγαλοπρεπείας καλούνται δε πάντες οι φιλέορτοι όπως προσέλθουν.