Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΟ της προχθές η τοπική επιτροπή της επιθεωρήσεως των ξενοδοχείων αποτελουμένη εκ των Ρουσοπούλου υπαλλήλου της Νομαρχίας, του ανθυπιάτρου Ζουμπούλη και του ανθυπομοιράρχου Γεωργίου επελήφθη της επιθεωρήσεως των εν τη πόλει ξενοδοχείων ύπνου, συνεχίσασα και χθες την επιθεώρησιν. Η επιτροπή έκαμεν τας δεούσας υποδείξεις προς διόρθωσιν των παρατηρηθεισών ελλείψεων, υπεδείχθη δε ότι πρέπει να συμμορφωθώσι απαρεγκλίτως προς ταύτας δια να αποφύγωσιν την δίωξίν των εν επομένη επιθεωρήσει.

-ΚΑΤ’ αυτάς τας ημέρας αφικνείται εις τον λιμένα μας το ατμόπλοιον «Βιολέττα» κομίζον 1.500 τόννους θείον Froristella εις παραλαβήν της Εταιρείας Ι. Φ. Κωστοπούλου και αδελφών Μιχαλοπούλου. Και παρακαλούνται οι αγορασταί όπως σπεύσωσι και παραλάβωσιν τας δηλωθείσας ποσότητας εκ της προκυμαίας.

-ΠΡΟΧΘΕΣ εις τον συνοικισμόν των Αρμενίων, άγνωστος παραβιάσας το παράθυρον του κουρείου του Αρμενίου Ζαβάν Ναζαρέτ Αβατικάν, αφήρεσε 50 κυτία σιγαρέττων, ξυράφια, 3 μηχανάς κοπής μαλλιών, το βιβλίον των πιστώσεων και δρχ. 60 ως και διάφορα μικροκέρματα. Ο δράστης της κλοπής Αρμένιος Ζαρέ Γιαγαζιάν συνελήφθη χθες υπό του Ανθυπομοιράρχου Γεωργίου παρ’ ου κατόπιν ερεύνης εν τη κατοικία του δράστου ανεκαλύφθησαν και κατασχέθηκαν τα κλαπέντα και παραδόθησαν εις τον κουρέα. Ο δράστης της κλοπής παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.