Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία για την ανάπλαση της πλατείας

Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία  για την ανάπλαση της πλατείας

«Ο τόπος μας, θέλει αλλαγές οι οποίες να προσαρμόζονται και να λύνουν τα προβλήματα και όχι να δημιουργούν επιπλέον. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει αναβρασμός στην τοπική κοινωνία», τονίζεται σε προχθεσινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, παραθέτοντας τη θέση του σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας. Αναλυτικά αναφέρεται: «Ύστερα από συνάντηση της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, που είχε ως κύριο θέμα συζήτησης το ζήτημα που έχει προκύψει με την επικείμενη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, σας παραθέτουμε τη θέση μας.

Ο σύλλογός μας δεν υπήρξε ποτέ αρνητής των έργων στον τόπο μας και είμαστε θετικοί σε μια ανάπλαση της πλατείας, αρκεί αυτή η ανάπλαση να μην αλλοιώνει τη χρήση αυτής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Οι προβληματισμοί για τη μακέτα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι έντονοι και δε θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών εστίασης του τόπου μας και να εκφράσουμε την αμέριστη και ανιδιοτελή στήριξη σε αυτούς. Ο τόπος μας θέλει αλλαγές οι οποίες να προσαρμόζονται και να λύνουν τα προβλήματα και όχι να δημιουργούν επιπλέον. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει αναβρασμός στην τοπική κοινωνία. Θεωρούμε πως με διάλογο και με καλή θέληση, θα βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε το έργο αυτό να γίνει χωρίς να ζημιωθεί κανένας και να έχουμε όλοι να θαυμάζουμε ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης μας».