Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ παρελθόν Σάββατον συνέβη εν Βελίκα φρικώδες οικογενειακόν δράμα. Μία μήτηρ απεπειράθη να αυτοκτονήση αφού εδηλητηρίασεν το εξαετές τέκνον της. Το δράμα έλαβεν χώραν υπό τας ακολούθους περιστάσεις.

Η οικογένεια Ιωάν. Κοσμά κατοικούσα εν Βελίκα υπέφερεν οικονομικώς, διότι ο μικρός μισθός ον ελάμβανεν ο πατήρ Ιωάννης Κοσμάς εργαζόμενος εις το εκεί λιγνιτωρυχείον δεν επήρκει δια τας ανάγκας της οικογενείας. Τελευταίως μάλιστα ο Κοσμάς απελύθη εκ του εν Βελίκα λιγνιτωρυχείου και συνεπώς η οικογένειά του περιήλθεν εις οικονομικόν αδιέξοδον. Η δε σύζυγός του πρόσφυξ, καταγομένη εκ Ρωσσίας και ονομαζομένη Άννα, ένεκα της καταστάσεως ταύτης της οικογενείας της είχεν υποστή νευρικήν παράκρουσιν.

-Η θέσις της επεδεινώθη κατόπιν της απολύσεως του συζύγου της εκ του λιγνιτωρυχείου. Εις ταύτην δε ψυχικήν κατάστασιν ευρισκομένη η δυστυχής απεφάσισε να τερματίση τον βίον της. Όθεν την 11ην π.μ. του παρελθόντος Σαββάτου ευρεθείσα μόνη μετά του εξαετούς υιού της Θεοδοσίου, έδωκεν εις τούτον να πίη διάλυσιν ποντικοφαρμάκου αλλ’ επειδή τούτο δεν έσχεν άμεσον αποτέλεσμα εστραγγάλισεν τον υιόν της. Μετά την πράξιν της ταύτην έλαβεν και η ιδία εκ του δηλητηρίου και θέλουσα να τερματίση τον βίον της το ταχύτερον, απεπειράθη να απαγχονισθή κρεμασθείσα δια σκοινίου εκ της οροφής της οικίας της.

-Εν τω μεταξύ όμως κατέφθασεν ο  σύζυγός της όστις επέτυχεν να την σώση. Η δράστις συλληφθείσα ωμολόγησεν το έγκλημά της και παρεπέμφθη μετά της σχετικής δικογραφίας προς τον Εισαγγελέα.