Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα 23 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα  23 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει 23 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ συζητήθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά τους και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, ως μάρτυρες κατέθεσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Αμφότεροι τόνισαν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενώ αναφέρθηκαν σε προβλήματα που θα δημιουργούσε η απόλυσή τους στις οικογένειές τους και στη λειτουργία της επιχείρησης.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων το δικαστήριο αποφάσισε την παράταση της προσωρινής διαταγής που έχει δοθεί για συνέχιση των συμβάσεων εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων, μέχρι την έκδοση της απόφασης και τη συζήτηση της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει.

Πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι της ΔΕΥΑΚ που έχουν προσφύγει δικαστικά, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, εργάζονται με συμβάσεις που ανανεώνονται για άλλους από το 2015, για άλλους από το 2016 και για άλλους από το 2017.

Όταν οι συμβάσεις έληξαν, προσέφυγαν στα δικαστήρια καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, ενώ κέρδισαν προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου να συνεχίζουν να εργάζονται με το καθεστώς που ήταν.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί Μαίρη Πλευριά, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης κι αυτό πιστοποιείται με σχετική απόφαση της ΔΕΥΑΚ.

Ο δήμαρχος
Κατά την κατάθεσή του ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου κ. Κουφαλάκος τόνισε ότι, αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σταματήσουν αύριο το πρωί να εργάζονται, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, με τη λειτουργία της επιχείρησης, αλλά και την πόλη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατέθεσε ότι τα 23 αυτά άτομα εργάζονται χρόνια στην επιχείρηση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρόσθεσε δε πως αν σταματήσουν την εργασία τους, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στη ΔΕΥΑΚ, ενώ αρκετοί εξ αυτών καλύπτουν θέσεις που δεν υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι να καλύψουν.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή και να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου