Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει με επετειακή και εορταστική διάθεση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει με επετειακή  και εορταστική διάθεση

Το μεγαλύτερο και ιστορικότερο πολιτιστικό γεγονός στην Καλαμάτα παρουσιάζεται αύριο και επίσημα στο κοινό. Ο δήμαρχος Θ Βασιλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντα Καπετανέα, θα ανακοινώσουν το πρόγραμμά του στις 12.00 το μεσημέρι σε διαδικτυακή εκδήλωση.

Πρόκειται για το 27ο κατά σειρά και στην παρουσίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός και αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, η δομή του Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Α. Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
–Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού: 4 ομάδες χορού, εκ των οποίων 3 από το εξωτερικό και 1 από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν συνολικά 6 παραστάσεις

–Στούντιο Μεγάρου Χορού: 12 ομάδες χορού, εκ των οποίων 9 από το εξωτερικό και 3 από την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν συνολικά 9 παραστάσεις

Β. Παραστάσεις στην κεντρική πλατεία
Από Σάββατο 17 έως Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 παρουσίαση 16 ομάδων/καλλιτεχνών (7 από το εξωτερικό και 9 από την Ελλάδα) κάθε βράδυ στις 21.00.

Γ. Σεμινάρια
–Επαγγελματικά σεμινάρια σύγχρονου χορού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας όπου θα διδάξουν 6 δάσκαλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (10 ημέρες)

–Σεμινάριο για ΑμεΑ στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (3 ημέρες)

–Σεμινάριο για παιδιά και εφήβους 4 με 16 ετών στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού που θα καταλήξει σε παράσταση-παρουσίαση της δουλειάς τους (5 ημέρες)

–Σεμινάριο χορού για οικογένειες στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού (2 ημέρες)

–Σεμινάριο κίνησης για ενήλικες άνω των 50 ετών στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας (5 ημέρες)

–Σεμινάριο κίνησης για ενήλικες άνω των 70 ετών σε γηροκομεία της πόλης (5 ημέρες)

Άλλες εκδηλώσεις και συνεργασίες
-Η συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Costa Navarino συνεχίζεται και φέτος, με την παρουσίαση 2 χορευτικών ομάδων σε μια βραδιά χορού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

-Συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά 4-15 ετών που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου».

Θα παρουσιαστούν στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού οι ζωγραφιές των παιδιών της Καλαμάτας που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρι με τη συγκεκριμένη θεματολογία.

-Συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Beyond Access με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την παρουσίαση βραδιάς χορού 4 ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις οποίες συμμετέχουν χορευτές ΑμεΑ.

-Συνεργασία με Επαγγελματικές Σχολές Χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την παρουσίαση έργων των σπουδαστών τους με θέμα την “Επανάσταση του Σώματος” στο πλαίσιο των υπαίθριων παραστάσεων του Φεστιβάλ, καθώς και τη συμμετοχή τους στα επαγγελματικά σεμινάρια χορού.
Α.Π.