Πλατάνια Τριφυλίας: «Το Ποτάμι – Ένα πολυθέαμα με άξονα την Επανάσταση του 1821»

Πλατάνια Τριφυλίας:  «Το Ποτάμι – Ένα πολυθέαμα με άξονα την Επανάσταση του 1821»

Το μουσικό πολυθέαμα με αφετηρία το μουσικό-ποιητικό έργο «Το Ποτάμι» των Λίνου Κόκοτου και Φώντα Λάδη, το οποίο στη νέα του μορφή είναι εμπλουτισμένο με πρωτότυπα υλικά και σημαντικές λογοτεχνικές και ιστορικές αναφορές, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στις 6 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στον Πύργο του Μπαρμπα-Αλέκου στα Πλατάνια Τριφυλίας.

 Η παραγωγή έχει ως βάση ορισμένα σημαντικά τραγούδια του ομώνυμου δίσκου, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986. Στην πρώτη εκείνη έκδοση ορισμένα από τα βασικά τραγούδια αποδίδονται από τη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου, ενώ τα υπόλοιπα από την Ελένη Τσαγκαράκη και τον Κώστα Λεοντίδη.

Στη νέα του παρουσίαση το έργο αποδίδεται από πολύ γνωστούς ερμηνευτές και πλαισιώνεται από κείμενα Ελλήνων και ξένων ιστορικών, καθώς και αγωνιστών του 1821, αναφορές περιηγητών και άλλων φιλελλήνων, καθώς και από μία μικρή ανθολόγηση κειμένων Ελλήνων λογοτεχνών. Η παρουσίαση της παράστασης διοργανώνεται από το Δήμο Τριφυλίας και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021.

Του Ηλία Γιαννόπουλου