Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΥΝΗΛΘΟΝ προχθές το εσπέρας τα απαρτίζοντα το Εργατικόν Κέντρον Σωματεία εις μακράν συνεδρίασιν καθ’ ην προτάσει του προέδρου Τουμποπούλου προέβησαν εις την αποδοκιμασίαν του Κομμουνιστικού Κόμματος και του δημοσιογραφικού του οργάνου «Ριζοσπάστου» ως εργαζομένου προς βλάβην των εργατών, καθώς και των προσώπων των ακολουθούντων το κομμουνιστικόν κόμμα.

Επί του θέματος ωμίλησαν πολλοί αντιπρόσωποι καυτηριάσαντες το Κομμουνιστικόν Κόμμα μεθ’ ο εγένετο δεκτή πρότασις του προέδρου Τουμποπούλου περί αποδοκιμασίας του Κομμουνιστικού Κόμματος και του «Ριζοσπάστου» ως και του γεν. γραμματέως της Ομοσπονδίας Παπαδοπούλου ως οργάνου των Κομμουνιστών.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ κατόπιν η διαγραφή των αντιπροσώπων των Υποδηματεργατών και υπαλλήλων Δημοσίων Κέντρων δια τας κομμουνιστικάς ιδέας και εζητήθη η αντικατάστασις τούτων. Ελήφθη απόφασις να διαμαρτυρηθή το Κέντρον εις την Κυβέρνησιν και την Συνομοσπονδίαν δια την λειτουργίαν του απορροφητικού μηχανήματος του ατμομύλου «Ευαγγελίστρια» και δια την μη εφαρμογήν του 8ώρου του προσωπικού των ηλεκτροτροχιοδρόμων.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ να ζητηθή από την Κυβέρνησιν να υιοθετήση τας απόψεις της Συνομοσπονδίας επί των αιτημάτων των καπνεργατών Μακεδονίας, πολυμελής δε επιτροπή να εμφανισθή ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήση την παροχήν οικήματος δια την στέγασιν του Κέντρου.