«ΘΑΡΡΟΣ» 15 Απριλίου 1912: Θρασύτατη απόπειρα κλοπής

«ΘΑΡΡΟΣ» 15 Απριλίου 1912: Θρασύτατη απόπειρα κλοπής

Κατέσπασαν το χρηματοκιβώτιον

Μετά την διάρρηξιν του παρά τη οδώ Μπενάκη παντοπωλείου του Αν. Ηλιοπούλου ή Σοϊλέ, επηκολούθησεν ετέρα απόπειρα προκαλούσα την αγανάκτησιν.

Σαν νοικοκυραίοι
Άγνωστοι – υποτίθεται εκ της εργασίας η οποία εγένετο ότι ήσαν τρεις – δι’ αντικλείδος ανοίξαντες την αποθήκην δερμάτων ένθα υπάρχει και το γραφείον του Ιω. Γιαννακοπούλου, κειμένην παραπλεύρως του υποκαταστήματος της Προνομιούχου και κάτωθεν της οικίας της χήρας Λ. Καπετανάκη, επεχείρησαν να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιον νομίζοντες ότι εντός ευρίσκετο μεγάλη χρηματική ποσότης.

Γενική έρευνα
Ήρχισαν ανενόχλητοι ανοίγοντες τα διάφορα συρτάρια του γραφείου εις τα οποία υπήρχεν αλληλογραφία και ολίγα χαρτόσημα τα οποία αφήκαν άθικτα.

Το χρηματοκιβώτιον
Εγένετο επισταμένη εξέτασις μετά ταύτα όλων των πλευρών του χρηματοκιβωτίου δια να εύρωσι το μέρος εις το οποίον θα ηδύναντο ευχερέστερον να ανοίξουν οπάς. Τέλος, εύρον ως πρόσφορον μέρος την οπισθίαν πλευρά του χρηματοκιβωτίου επί της οποίας δια μιας καινουργούς λίμας και ενός μαντικάπι ήνοιξαν μεγίστην οπήν εξ ης εξεχύθη πολύ χώμα ευρισκόμενον επί των δύο σιδηρών ελασμάτων του χρηματοκιβωτίου.

Είτα ήνοιξαν μικροτέραν οπήν επί της εσωτερικής πλευράς δι’ ης δια των δακτύλων των, ως υποτίθεται, επεχείρουν να αφαιρέσουν τας εν αυτώ ευρισκομένας 300 μόνον δρχ., διότι ο Γιαννακόπουλος πάντοτε μικρά ποσά άφηνεν εις το κατάστημά του.

Δεν επρόφθασαν να φέρουν εις πέρας όλον το έργον των, διότι η ανατολή της ημέρας τούς ηνάγκασε να αναχωρήσουν αφού σαν νοικοκυραίοι εκλείδωσαν το κατάστημα.

Αφήκαν όμως επί του χρηματοκιβωτίου την λίμαν διπλωμένην επί ενός εντύπου ως και το μαντικάπι παραδοθέντα προς την Αστυνομίαν η οποία ενεργεί μετά δραστηριότητος προς ανακάλυψιν των δραστών.