Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η διοίκησις Χωροφυλακής εζήτησε παρά της Νομαρχίας να ενταλώσι δύο των ιατρών της πόλεως ίνα εξετάσωσι τους εργαζομένους εις τα ενταύθα αρτοποιεία αρτεργάτας και εφοδιάσωσι τούτους δια του σχετικού δελτίου της καταστάσεως της υγείας των.

-Ο σύλλογος των ενταύθα εμπόρων αποικιακών και εδωδίμων κατέθεσε δια του προέδρου του Χριστέα δραχμάς 300 ως πρώτην δόσιν εισφοράς του συλλόγου υπέρ του ανεγειρομένου Ναού του Φρουρίου.

-ΠΑΡΑ το έγγραφον του Σεβασμιωτάτου προς την αστυνομίαν εξακολουθεί εισέτι η περιφορά των κηδειών δια των κεντρικών οδών και των πλατειών. Αλλ’ αυτό είναι ένας αναχρονισμός, ο οποίος, όσον και αν αποτελή έθιμον, ευκόλως θα εξελείφετο εκδιδομένης σχετικής απαγορευτικής αστυνομικής διατάξεως.

-ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ανάγκη, άμεσος, αναπότρεπτος και επιτακτική, να καθορισθή η χωρητικότης των τραμ, ώστε να μη κρέμωνται οι επιβάται από τας βαθμίδας των ηλεκτρικών τροχιοδρόμων, όπως κρέμονται ήδη κατά τας ώρας του περιπάτου. Είναι ανάγκη να εκδοθή αμέσως αστυνομική διάταξις και να εφαρμοσθή αγρύπνως. Διότι όταν θα συμβούν δυστυχήματα, θα είναι πλέον η λήψις του μέτρου αυτού εντελώς παράκαιρος.