Β. Κοσμόπουλος για καταγγελίες ΔΕΥΑΚ: Η αλήθεια των λόγων δεν έρχεται με μηνύσεις…

Β. Κοσμόπουλος για καταγγελίες ΔΕΥΑΚ: Η αλήθεια των λόγων δεν έρχεται με μηνύσεις…

Σε παρέμβαση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται, τόσο η διοίκηση όσο και η Δημοτική Αρχή, το θέμα των έγγραφων καταγγελιών για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ από υπάλληλό της, προχώρησε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου, “στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας (30/08/2021) ρωτήσαμε τον κ. δήμαρχο για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Ο κ. δήμαρχος μας απάντησε ότι για το θέμα αυτό θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), διότι και αυτός αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των καταγγελιών και θα μας απαντήσει λεπτομερώς έπειτα από αυτήν.

Με έκπληξη, όμως, βλέπουμε ότι στην Ημερήσια Διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει την Παρασκευή 03/09/2021, περιλαμβάνεται θέμα που αφορά στην υποβολή μήνυσης κατά του πρώην εργαζομένου, ο οποίος έκανε τις καταγγελίες αυτές.

Καλούμε τον κ. δήμαρχο να τιμήσει το λόγο που μας έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσει άμεσα σε ΕΔΕ για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να είναι καλά τεκμηριωμένες και να σταματήσει την τρομοκράτηση των εργαζομένων με την απειλή και υποβολή μηνύσεων, οι οποίες δείχνουν πανικό και διάθεση συγκάλυψης των γεγονότων”.  

Α.Π.