Υποβάθμιση σχολείων: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς

Υποβάθμιση σχολείων: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι γονείς

Ζητούν την παραίτηση της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Για τρίτη φορά συγκεντρώθηκαν χθες στο Διοικητήριο της Καλαμάτας γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση υποβάθμισης Δημοτικών Σχολείων σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, δήλωσαν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, ενώ ζητούν μέχρι τη Δευτέρα να έχει ανακληθεί η απόφαση της υποβάθμισης των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, διαφορετικά θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, που για ακόμα μια φορά τούς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να τους πει κάτι διαφορετικό και ότι από την πλευρά της το ζήτημα θεωρείται λήξαν.
Τα μέλη της επιτροπής απάντησαν στην κα Σιούτη ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, ενώ την κάλεσαν να παραιτηθεί από τη θέση της.

Δηλώσεις
Ο Άγγελος Σολδάτος από το Δημοτικό Σχολείο Μερόπης δήλωσε ότι συνεχίζεται η αποχή από τα μαθήματα με στόχο να αναδειχθεί ότι η απόφαση υποβάθμισης τους βρίσκει αντίθετους.


Ο κ. Σολδάτος ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά και όποιος επιθυμεί μπορεί να εισέλθει, για να προσθέσει ότι οι γονείς θέλουν τα παιδιά να είναι μέσα στις τάξεις και δε χαίρονται για αυτήν την κατάσταση.
Σχετικά με τις κινήσεις του περιφερειάρχη για το ζήτημα, ο κ. Σολδάτος ανέφερε ότι υπήρχε μια κίνηση, όπως υπήρξε και επερώτηση στη Βουλή από τον κ. Χαρίτση και ευελπιστεί ότι το θέμα θα τελειώσει προς όφελος των μαθητών.

Ο Θανάσης Πετράκος με τη σειρά του, δήλωσε ότι οι άνθρωποι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και η κα Σιούτη, παρότι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν κάνουν πίσω, έτσι τους κάλεσε να σεβαστούν την απόφαση και να στείλουν τους δασκάλους που απαιτούνται στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος από το Δημοτικό Σχολείο Δωρίου αναφέρθηκε σε πραγματικές καταστάσεις που συμβαίνουν από τη στιγμή που σταμάτησε η αποχή στο σχολείο.

Όπως είπε λοιπόν όταν  η Τρίτη και η Τετάρτη αλλά και η Πέμπτη και η Έκτη κάνουν ένα μάθημα πχ: Μαθηματικά, οι μισοί μαθητές κάνουν το μάθημά τους και οι άλλοι μισοί ζωγραφίζουν, με τον κ. Ηλιόπουλο να αναρωτιέται αν αυτή την εκπαίδευση θα ήθελε η κ. Σιούτη για τα δικά της παιδιά.
Τέλος ο κ. Ηλιόπολους ανέφερε ότι σε σχολεία της Μεσσηνίας υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού όπως υποστήριξε υπάρχουν σχολεία με λιγότερος μαθητές αλλά με περισσότερους δασκάλους από άλλα.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος από το Δημοτικό Σχολείο Μερόπης δήλωσε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και ζητά την παρέμβαση της υπουργού ώστε να αντικατασταθεί η κ. Σιούτη, αφού όπως υποστήριξε έχει υπηρεσιακή ανικανότητα.

Δήλωσε δε, ότι αν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας το Υπουργείο δεν παρέμβει οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τέλος ο Δημήτρης Κουλούρης, από το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης, δήλωσε ότι απαιτούν άμεσα να λυθεί το πρόβλημα και η κάθε τάξη να έχει το δικό της δάσκαλο, ενώ πρόσθεσε ότι δίνουν περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα, γιατί από την Τρίτη θα υπάρξουν διαφορετικές κινητοποιήσεις.

Π.Μπ.