Άκαρπες και χθες οι έρευνες για την ανεύρεση του Γιώργου Ορφανού

Άκαρπες και χθες οι έρευνες για  την ανεύρεση του Γιώργου Ορφανού

Άκαρπες παρέμειναν δυστυχώς και χθες οι έρευνες από τις Αρχές και πολλούς εθελοντές για την ανεύρεση του 84χρονου Γιώργου Ορφανού, ο οποίος έχει εξαφανισθεί από την Καλαμάτα από το πρωί της Πέμπτης.

Παρά την επιχείρηση αναζήτησης που οργανώθηκε όλο το Σαββατοκύριακο δεν μπόρεσε να εντοπισθεί, κάτι που θα βοηθούσε στην εύρεσή του, ενώ είναι ενεργοποιημένο και silver alert.

Ο 84χρονος συνταξιούχος δικηγόρος έφυγε το πρωί της Πέμπτης από το σπίτι του στην Καλαμάτα για να κάνει τη συνηθισμένη του βόλτα, όμως από τότε αγνοούνται τα ίχνη του.

Όλες αυτές τις ημέρες οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες, ενώ την Κυριακή συνεχίσθηκαν πιο εντατικά και, μάλιστα, λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην παραλία της Καλαμάτας από την ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας για την οργάνωση εθελοντών που ήθελαν να βοηθήσουν.

Στις έρευνες συμμετέχουν η 1η ΕΜΑΚ, εθελοντές, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά σκυλιά και drones.

Ενεργή ήταν η συμμετοχή και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών με έρευνες σε στεριά και θάλασσα, με τη βοήθεια από ομάδες πολιτών με σκάφη, πεζοπόρα τμήματα, ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, μηχανάκια, που ήλεγχαν κάθε πιθανό σημείο και εγκαταλελειμμένα κτήρια.